web analytics
Gå till innehåll

Ett år har gått och ett nytt har vi framför oss

Vi har kommit in på den tredje dagen i detta nya år och jag har inte summerat förra året än. Egentligen finns det inte så mycket att summera för halva året har gått åt till att vara sjuk eller att vara närstående till någon som varit sjuk. Min äldsta dotter har varit sjuk i nästan ett halvår. Det började med ont i magen, sedan kräkningar och illamående och sedan vidare till svimning. Vi spenderade en hel del tid på vårdcentraler och sjukhus. Hon har blivit noga undersökt men de har inte hittat något. Hennes levervärden steg och hennes sänka var hög så hon har troligtvis fått en mycket envis infektion i kroppen.

Nu mår hon hyfsat bra. Inget ont i magen eller kräkningar men hon kan svimma när hon blir stressad. Panikångest lever hon med och den lever ibland sitt eget liv, men förutom det så mår hon bra. Det tog bara ett halvår som sagt.

Själv sprang jag rätt in i väggen. Ångest och depression är min vardag. Ont i kroppen nu när det är kallt ute och min rygg vill inte som jag vill. Mina leder lever sitt liv och vill inte rätta sig efter min vilja. Men så är det med att leva med fibromyalgi,

Det är lov en vecka till och det är skönt. Jag behöver vila upp mig och mina barn med. Dom behöver få lite ledigt från skolan. Julen är över. Likaså nyår men nu väntar vi in trettonhelgen. Vi firade julen och nyår hemma och det gör vi till helgen med. Skönast s. Speciellt då vi är så många. Vi ska äta kroppkakor. En typisk rätt att äta här på Öland denna helg. Skönt och slippa julmaten i alla fall.

Jag har lagt ett nyårslöfte. Det sägs att man inte ska säga det högt men jag skriver det i alla fall. Jag ska försöka sluta att äta godis och kakor. Jag mår bättre när jag avstår från det och mina värden stiger inte i luften då.  Än så länge har jag klarat mig men det har också bara gått tre dagar snart, men jag brukar vara envis så jag hoppas på att denna envishet kommer fram nu.

Hur var eran jul och nyår? Berätta gärna! Ha en fin dag och en God Fortsättning på det nya året!

2 reaktioner på ”Ett år har gått och ett nytt har vi framför oss

 1. Lotta

  Fy sjutton vad jobbigt med sjukdomar både för dig och flickan, skönt att hon mår bättre nu.
  Duktig du är som slutat med godis och kakor, skulle kanske göra det jag också men handen på hjärtat så tror jag inte att jag skulle klara av det, kanske kakorna skulle gå bra att vara utan men godiset... nej det skulle nog inte gå.
  Här har det varit lugna helger hemma.

  Svara
  1. Lisa (sjubarnsmamman)

   Ja det har varit en hel del men jag är glad och lycklig över att det är bättre med min dotter. Det är svårt att inte äta sötsaker men jag måste för att må bättre. Mitt socker skjuter i höjden och jag blir trött och dåsig. Samt så kan det höga sockret orsaka andra åkommor.
   God fortsättning <3

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: