web analytics
Gå till innehåll

Ett år har redan gått

Det är Skördefest i stan. Ja inte bara i stan utan lite överallt här på ön. Fredrik har jouren hela helgen men fick några timmar ledigt så vi åkte runt lite och kikade. Det var fint och det var folk överallt.

Det finns lite hö och halmbalar överallt och det är den ena konsten efter den andra. Det är rätt så roligt och se hur kreativa folk kan vara.

I stan så fanns det en hel del hantverk och det är rätt så roligt att titta på.

TV4 var på plats och filmade. Jag tror att det handlade om mat för det var ett stånd med flera olika pumpor och de var delade. Det såg ut som att de höll på med dom i alla fall. Jag gick dock rätt så fort förbi för jag ville inte hamna på bild i TV 😉

Vi gick en stund i stan och kikade och jag gjorde av med lite pengar. Jag fick tag på fina julklappar som jag har slagit in i kväll. Det är bra att vara ute i god tid. Då är jag ändå sen ute för jag brukar vara mycket tidigare ute med köp av julklappar.

Det blev lite av varje till alla barnen men jag är långt ifrån klar. Vi planerar en resa till Ullared till nästa månad. Ska bli roligt och se vad de har att erbjuda min plånbok 😉

För ett år sedan var det sol och vindstilla. Idag så började dagen med fint väder men slutade med ösregn. Förra året så kom min syster, min bror och hans familj samt mamma och hennes sambo hit. Alla mina barn var oxå samlade. Vi satte oss i Elavi Kapell här i Borgholm och satt en stund och   tänkte på allt gott min pappa hade gjort i livet.

Havet låg som en spegel och när man tittade ut genom det stora fönstret i kapellet så såg det ut som en stor vacker tavla.

När vi hade suttit där en stund så fick jag urnan som vi hade valt till pappa av kyrkovaktmästaren. Sedan bar jag honom till hans sista vila vid sin grav som vi hade valt ut till honom. På en bädd av röda rosor som vi hade lagt ner sänkte jag sakta men säkert och omsorgsfullt ner pappa.

Det var en tung dag. Idag är det ett år sedan och jag förstår inte vart detta år har tagit vägen.

Älskade pappa

Idag när jag stod vid din grav så var allt så lugnt och stilla. Det hade regnat men just i denna stund så var det uppehåll. Jag fann en fin dekoration som jag satte vid dina blommor. Den påminner om Skördefesten tycker jag. Jättefina rosor fick jag också tag på som jag satte vid din grav.

Den är vacker din grav tycker jag. Jag pysslar om den och försöker hålla den fin. Jag vet ju hur mycket du älskade blommor. Det är konstigt pappa. Du vet att jag inte har gröna fingrar. Alla mina blommor dör hemma i stort sett. Vattnar jag inte ihjäl dom så torkar jag ihjäl dom och det gäller även blommor som är satta ute i trädgården. Men de blommor jag sätter till dig lever och varar länge.

Du är saknad. Så mycket saknad så att det gör ont. Man har hört att det tar cirka ett år att komma över en bortgången vän och anhörig. Förra helgen var vi i Skåne och jag skulle titta på foton där tvillingarna döptes. Du var med på flera av korten. Du satt bland oss andra framme i kyrkan och höll Beatrice i din famn. Jag klarade inte av att titta på korten. Jag höll på att bryta ihop.

Några timmar senare så gick det bra. Jag var samlad. Det kom som en chock när jag såg dig på fotona. Ibland när jag går i stan så tänker jag att vid denna tiden satt jag uppe hos dig, eller vid denna tiden så var vi nere i stan den dagen. Minnena finns där. De kan ingen ta ifrån mig. Det ligger mycket glädje i dom.

Du är saknad och mycket älskad!

Intressant?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: