web analytics
Gå till innehåll

Ett monster till svärmor

Det är en titel på en film som jag varmt rekommenderar. Titeln säger en hel del och det är nog många som delar det. Hur ofta får man inte höra hur någons svärmor är?

Lugn och ro?! Vad är det???

Fredrik fyllde år den 3 maj och vi hade bjudit hem hans mamma på kaffe. Tänkte att hon kanske ville gratulera sin son. Just denna dag så var allt upp och ner hemma hos oss för vi hade bestämt oss för att byta rum. Tre rum som skulle byta plats. Vårt TV-rum skulle en trappa upp i sovrum nr1. Det sovrummet skulle in till sovrum nr2 medan detta sovrum skulle ner i vårt gamla TV-rum.

Som vi alla vet så tar det ju tid att flytta möbler från tre rum. Jag sorterade bort och slängde en del medan jag packade ner det andra. De stora killarna i hemmet fick ta hand om möblerna för det var för tungt för oss tjejer. Killarna har jobb på dagarna så det blev ju på kvällen som de fick flytta dessa möbler.

När väl möblerna var på plats så skulle allt packas upp igen och det var här som min svärmor kom på kaffe. Vi hade möbler som stod i hallen på övervåningen. Kartonger med nerpackat porslin som skulle tas upp. Vi hade i alla fall hunnit med att få möblerna på plats i vårt nya TV-rum så vi kunde sitta ner och fika i lugn och ro.

Meeeeeen.....Det blev inte lugn och ro för min svärmor tyckte inte att det var klokt att vi hade bytt rum. Orsaken var för att hon tyckte att vi var rent för många här hemma. Vi är 12 personer i hemmet och det var för många enligt henne.

Jag ifrågasatte varför hon tyckte det. Sa även att jag inte förstår varför det ska angå andra människor om hur vi bor. Det är ju trots allt vi som bor under samma tak och vi klagar inte. Hon tyckte fortfarande att vi är för många. Visst tycker jag att hon har rätt att tycka vad hon vill men jag tycker att hon ska respektera om hur vi vill leva och bo.

Min stora dotter har varit väldigt sjuk under hela hösten och hela våren så jag vill ha henne hemma så jag kan ha lite koll. Stéphanie kunde nämligen svimma bara så där. Vi har hittat henne på toaletten, i köket i hallen avsvimmad. Vi kunde åka bil och helt plötsligt så bara svimmade hon. Hon har haft kraftigt ont i magen och varit mycket illamående. (Ja jag är en hemsk mamma som vill ha koll på min sjuka dotter!)

Sen går min dotter fortfarande i skolan och jag anser att det är min skyldighet att försörja henne men min svärmor tyckte det var bättre att min dotter och son skulle leva på socialen.  Ja hon kan fortfarande tycka vad hon vill men det finns ingen lag som säger att det hon tycker är det rätta!

Min ”kära” svärmor tyckte att hon kunde bo i Kalmar med sin pojkvän fast hennes pojkvän har jobb här i Borgholm. Hon tyckte även att Robin och Tove skulle bo i Kalmar och köra mellan Kalmar och Borgholm så Robin kunde ta sig till sitt jobb. Hon sa även att folk inte kunde förstå hur vi kunde bo så här. Som min son sa: Ge fan i och prata då!

Hon började prata om Fredriks dotter. Om hennes nyfödda son. Hon hälsade tydligen till Fredrik hon tänkte mycket på honom. Ja det hade jag svårt för att tro för hon har lyst med sin frånvaro. Fredrik fick inte ens veta att han skulle bli morfar. Hon berättade inte när hon fått sitt barn och han bjöds inte till dopet.

Det är tydligen skillnad på henne och mina barn. Ja det är ju för att det är blodsband mellan dottern och Fredrik. Då frågade jag hur Fredrik kunde ta sin ”son” som sin för Fredrik är inte biologisk pappa till honom, men det var tydligen skillnad på han och mina barn.

Jag ifrågasatte vad hon menade med det. Vad skillnaden var på mina barn och den förlorade ”sonen” som Fredrik inte är biologisk pappa till men det fick jag inget svar på. Inte mer än: Jag vet att din käft kan glappa.

Ja det var en mycket intelligent fras att uttrycka. Min käft glappar tycker min ”kära” svärmor. Bara för att jag ifrågasätter varför vissa barn betyder mer än andra. Jag sa till min man att nu fick han välja mellan mig och sin mor för jag tänkte inte sitta där och lyssna på detta skitsnack mer. Varje gång vi träffade denna kvinna så skulle något negativt påtalas om min familj. Varje gång hon tog sig hit när inte Fredrik var hemma så fick jag lyssna på allt från hur dålig mamma jag var till mina barns negativa sidor.

Naturligtvis så sades det aldrig rent ut men som vi alla vet så kan man läsa mellan raderna. Mina barn har aldrig varit högt uppsatta av henne. Visst har hon gratulerat dom när de fyllt år men de har också visst att de inte är värda så mycket!

Men i alla fall. Jag sa att han fick välja mellan mig och sin mor. Ja gå du sa hon och satt kvar på sin plats. Ja hon satte sig ner efter vi tjatat på henne att i alla fall ta en kopp kaffe för hon ville inte göra det först. Som jag alltid brukade göra så svalde jag en hel del men till sist så brast det. Jag bad henne att fara åt helvete!

Jag reste mig och gick och medan jag gick så sa jag att jag skulle gå men att jag tog barnen med mig. Hon tror på det fullaste allvar att hon har något att säga till om när det gäller mina barn. Mina barn skulle inte vara kvar där och höra det hon vräkte ur sig. Var det någons käft som glappade så var det hennes!

Hon reste sig till sist och gick och sa något om socialen.

En vecka senare strax innan kl 19 så ringde telefonen. Det var från socialen. De hade fått in en orosanmälan från en orolig farmor. Hon hade gått hem för att lägga sig så hon kunde ringa socialen dagen efter. Alltså den 4 maj. Hon var orolig för barnen för att vi hade det skitigt. Kläder låg överallt och det såg ut som en svinstia. Mina barn var bleka så hon tyckte att socialen skulle kontakta skolan för att höra hur de mådde. Hon tyckte även att socialen skulle komma oanmälda.

Ja. Vad ska man säga?! För det första: Är det så konstigt att vi har kläder överallt. Vi har fyra sovrum med garderober i. Vi har två hallar där vi också har garderober. Vad brukar ligga i garderoberna? Jo kläder. I hallen nere har vi hängare för våra jackor. Vi är 12 personer i hemmet Naturligtvis så har vi minst 12 jackor som hänger där nere. Skor ska vi inte tala om. Men även där har vi minst 12 par. Förstås!

Socialen kom och de kunde inte förstå vad denna tant pratade om för som den ena kvinnan sa: Det skulle vara skitigt här men det tycker jag inte att det är!

Mina barn var bleka sa min ”kära” svärmor. Det sa hon under hela vintern med. Ja vad ska jag säga?

För det andra: Förlåt för att jag inte tillåter mina barn sola solarium under vinterhalvåret...eller under hela året för den delen. Klart som fan att dom är bleka under den kalla årstiden! Vem är solbränd då? Om de inte solar solarium menar jag?!

Min son Pontus. Det är han hon syftar på. Han är ljus i hyn. Har ljust hår och är frisk som en nötkärna. Han är inte solbränd under vintern men han mår bra.

Min första tanke och fråga efter denna anmälan var: Om hon nu var så orolig som hon påstod sig vara...varför väntade hon med att anmäla sin oro till socialen tills denna dag?

Hon hade mage att ringa till socialen och ljuga för att sätta dit oss. Inte mig personligen utan hon anmälde faktiskt sin egen son. Inte bara sin son utsatte hon utan även sina barnbarns!

Mina barn vet vad deras farmor har gjort. Jag pratade med barnen och frågade dom vad de kände efter allt som hänt. För Pontus var rädd för att någon av oss skulle bli tvungna att flytta och det första han frågade när han kom hem var: Får vi alla bo kvar?

Mina barn...min svärmors barnbarn sa att de inte kunde förstå hur hon kunde göra så. Jag frågade vad dom skulle göra om de träffade henne i stan. Det mina barn sa gjorde ont i mitt hjärta: Jag kommer titta bort sa dom båda. De kan inte ens titta på sin farmor med andra ord.

Till dig min kära svärmor.

Det är inte mig du sårade utan det var dina barnbarn först och främst. Ja även din son. Du förstörde hans födelsedag. Jag hoppas du är nöjd och stolt över dig själv. Jag vet inte vad du hade tänkt dig skulle hända men jag kan upplysa dig om att det blev inget med din anmälan. Jag kan tro att du får andra att tro på ditt skitsnack. Människor som inte är och har varit här men de får tro på ditt ord. Men jag har en fråga till dig: Vet dina nära och kära om att du ibland pratar skit även om dom? För du är ett levande bevis på ordspråket: Pratar hon skit om någon bakom dennes rygg så kan denna person vara säker på att hon även pratar skit om den till andra!!!

Jag vet att jag aldrig varit fin nog för dig men ändå har jag valt att svälja en massa skitsnack men nu är det slut med det. Jag tar inte emot mer skit. Snacka du vidare och sprid du dina lögner. Det rör mig inte i ryggen. Du kan inte såra mig med det. Dom du sårar är Hampus och Pontus. Två oskyldiga barn som inte har gjort dig någonting.

Du bryr dig om barnen säger du?! Ändå så valde du att fira ett annat barn i släkten när ditt barnbarn fyllde år. När ditt andra barnbarn fyllde år så tyckte du att det var viktigare att spela Boule. Jag hoppas att du hade det roligt medan ditt barnbarn blev besviken för att hans farmor valde nöjen istället för honom. Du ringde inte ens för att gratulera dom.

Sen är det mycket smaklöst att du kan gå in på din sons arbetsplats och prata som om inget hade hänt. Där och då hade du redan gjort din anmälan. Min fråga är: HUR kan du vara så falsk? Men det bevisar bara vilken människa du egentligen är. Du får folk att tro att du är så snäll och rar. Du bjuder folk på mat och bullar. Får dom att tro att du är ett offer. Det är såååå synd om dig. Undrar om dessa människor vet hur mycket skit du pratar om dom.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad lyder ordspråket. Kanske dags att leva upp till det? Eller du vill kanske bli behandlad som skit?! För det är just det du gör mot min familj...behandlar dom som skit. Till och med din son och dina barnbarn. Fy fan rent ut sagt!!!

Du ska bara veta hur många gånger som vi har fått tjata på de små att följa med ut till dig! De har inte velat men som jag sa till dom: Farmor kommer bli glad. Inte visste jag att jag ljög då. Ja inte medvetet för jag trodde att du faktiskt brydde dig om barnbarnen på Öland. Idag förstår både jag och dom att de inte är lika mycket älskade som dina övriga barnbarn.

Tredje gången gillt!
Denna gången gick du för långt "kära" svärmor!

Ett monster till svärmor

Här är ett kort på min nioåriga son. Taget på mors dag i år. Det är denna kille som hon tycker ser såååååååå blek ut.

Pontus

Publicerat den Kategorier Livet

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 5 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

6 reaktioner på ”Ett monster till svärmor

  1. Pingback: Jag kan tydligen försätta berg

  2. Pingback: Återblickar och en fortsättning på det nya året. God fortsättning på er!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: