web analytics
Gå till innehåll

Familjen annorlunda och Wife Swap

Jaha. Då har snart denna dagen oxå gått. Har jobbat några timmar idag o ska i väg igen på nästa när Fredrik kommer hem.

För en tid sen fick jag erbjudande om att vara med i Familjen annorlunda. I samma veva fick jag ett annat erbjudande om att vara med i ett program som var väldigt populärt i USA-Wife Swap. Man byter mammorna i två familjer.

Jag och familjen avstod. När det gällde Wife Swap så var det jag själv. Man är borta från sin familj i 10 dagar. Första veckan i den nya familjen lever man efter deras regler o andra veckan så lever dom efter min. Jag kände att jag inte kommer att klara vara utan mina barn i 10 dagar. Speciellt inte med en annan kvinna i huset.

Låter det dumt? Min minsting är en riktig mammagris och jag vill att barnen ska känna sig trygga. Det som avgjorde mitt beslut var när min ena dotter sa att hon inte ville.

Däremot när det gällde familjen annorlunda så var det både ock. Man ville men samtidigt inte. Som en flerbarnsförälder till många barn så anses man vara en förälder som inte har tid för sina barn samt att barnen inte får det dom behöver jämfört med de barn som inte har så många syskon. Det lockade väldigt mycket att döda den myten!

Här i stan så är jag känd för att vara mamman till det lilla dagisteamet- mina egna barn. Folk tror sig veta så mycket men egentligen så vet de ingenting. Bara för att man inte är som de flesta så är man annorlunda. Jag ser mig inte själv som annorlunda. Jag är lika normal som alla andra föräldrar. Jag gör likadant med mina barn som de flesta gör.

Nu hade jag chansen att visa Borgholm och många andra vilken mamma jag faktiskt är. Visa folket vilken familj vi är. Att vi är samma som de flesta och gör samma saker med våra barn som många andra gör.

Jag tog inte chansen. Jag valde att inte göra det. För det första så ville inte min äldsta dotter. Hon tyckte det skulle bli pinsamt om hennes kompisar skulle se henne på tv. Sen så tänkte jag att Nej. Varför ska jag visa upp mitt liv o leverne i en tv-ruta för att visa andra hur vi är som familj? Jag struntar blankt i vad folk tycker o tänker om mig! Vill folk prata sitt skit så får dom väl göra det. Jag bryr mig egentligen inte om vad de tycker. Jag vet att det pratas men jag bjuder på det. Roligt att folk har något att prata om över sitt eftermiddagsfika.

Nej. Så det blev ingen familjen annorlunda. Det hade varit roligt om jag enbart ska tänka på mig själv. Det hade varit ett fint minne, men det har vi ju iaf.

Det är så roligt för jag ser ju själv på dessa två program. Ibland har man tänkt hur man själv skulle göra om man fick förfrågan eller om man var med. När man väl får chansen och förfrågan så känns ändå svaren man ger så självklara. Fast dom inte gjorde det innan förfrågan.

Ja ja. Sådant är livet. Hur mitt är vet många. Tror dom, fast de egentligen inte vet som sagt.

Nu ska jag synda med en kopp kaffe. Sen ska jag göra mig i ordning för lite mer jobb. Tänkte sticka så fort Fredrik kommer hem. Ju fortare jag kommer i väg ju fortare kommer jag hem.

Ha en fin kväll!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Vill du rösta på min blogg? Tryck på knappen undertill.

Publicerat den Kategorier Livet, Personligt

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 5 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: