web analytics
Gå till innehåll

Familjens söndag denna höstdag

Jag som inte hade så mycket planerat fick mycket gjort idag. Ja inte bara jag utan hela familjen hjälptes åt med allt. Det är precis så det ska vara.

Dagen började med att vi sov länge faktiskt. Sedan åt vi frukost och sedan gick vi ut i trädgården. Det är fint och bra med alla träd under sommaren men när hösten kommer då är det inte lika roligt längre. Då ligger alla löv på marken som bara väntas på att få komma bort.

Jag tycker dock att det är vackert med alla löv ändå som ligger på marken. Hösten kan vara fin med alla sina färger. Jag och Stéphanie räfsade undan en hel del och Pontus kom sedan för att hjälpa till.  Han var så duktig så. Hampus och Benjamin hjälpte Fredrik med att ta ner studsmattan.

Som ni ser på korten här bredvid så hade vi rätt så fullt med löv, men visst ser det fint ut ändå? Vi ville dock inte ha det kvar så det åkte. Det blev stora högar på sina ställen. När vi var klara med det så fick vi för oss att plocka ner äpplen. VI har ett fint träd med vinteräpplen som bara väntade på att vi skulle ta oss an det.

Vi kom ju inte åt överallt så vi hämtade en sådan där sak som man kan plocka skräp med som ligger på marken. Jag vet inte vad det heter, men det fungerade hur bra som helst. Vi nådde bättre med den och det blev fyra skålar fulla med äpplen. Ska försöka ta mer i veckan och få ner äpplena i källaren.

När jag och Stéphanie stod som bäst med att plocka äpplen så såg vi en katt uppe i trädet. Det var Sotis. Lite förvånad över att han vågade klättra upp det trädet. Ja jag vet, han är en katt och katter klättrar men Sotis är en liten feg krake faktiskt. Det är först nu som han vågar sig upp bland grenarna och då är han ändå strax över två år. Det kan ju vara farligt att klättra. Han kan ju trilla ner 😉

Sotis är en stor katt. Han är kanske inte större än många andra men jag tycker han är stor. Han väger nästan fem kg och det finns inget överblivet fett på honom. När jag var hos veterinären så sa de att det var mycket muskler på katten. Han är så fin med sin svarta blanka päls.

Småpojkarna ville göra en trädkoja. De har varit på Fredrik nu några gånger om att bygga en trädkoja. De förstår inte att det inte var så mycket lönt nu utan det var bättre att vänta till våren. Mina pojkar är envisa av sig och de vet hur de ska göra för att få sin pappa att göra som de vill. Så behöver jag berätta att de började spika på plankor och lite annat idag?

Det blev kanske inte så mycket men de blev så nöjda med sitt arbete. De hjälpte till och spikade och Benjamin var lycklig över att fått lov att såga. Det är inte så mycket man behöver göra ibland för att barnen ska bli glada. Jag vet vad de kommer att göra nu när de kommer ut i morgon. De vill förmodligen fortsätta sitt lilla arbete.

Vi har länge pratat om att ha kroppkakor till middag. Det är jag som står med det förutom skalandet av potatisarna. Där får jag hjälp av de som är hemma. Idag var det Stéphanie och Fredrik. Vi skiftade om att skala. Dock så tror jag att det var jag som skalade mest för jag är lite snabbare än de andra 😉

Stéphanie hjälpte mig sedan under hela proceduren. Kan ju vara bra om hon vill lära sig hur man gör. Det är ju inte helt fel att bli bjuden på dessa fina kroppkakor hemma hos henne en gång i framtiden 😉 Det tar ju sin lilla tid bara det här med att göra kroppkakor. Det drygaste som jag tycker är att vrida ur vattnet från potatisen. Det går men jag får så ont i ryggen.

Det är dock värt det för hela familjen älskar kroppkakorna. Nu var några inte hemma men jag gör alltid många så att jag kan frysa in. Det är så enkelt sedan och bara ta fram en dag när man är sugen. Man slipper arbetet då och då kan man njuta för fullt.

Första gången jag åt kroppkakor så tyckte jag si så där om dom. Det tog nog 3-4 gånger innan jag lärde mig att tycka om smaken. Nu älskar jag kroppkakor. Innan jag kom till Öland för 7 år sedan så visste jag faktiskt inte att kroppkakor ens fanns. Nu lagar jag dom själv 🙂

Jag hann och tvätta två maskiner tvätt med men vikningen tar jag i morgon. Nu ska jag faktiskt ta det lugnt resten av kvällen.

Ha en fin kväll.

Intressant?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: