web analytics
Gå till innehåll

Fasta rutiner är ett måste i vardagen

Visst är det A och O att fasta rutiner?! Det underlättar en hel del. I alla fall här hemma. Fasta rutiner är ett måste här för att det ska fungera. Så hur ser dagarna ut här då? Jag fick en förfrågan för något år sedan om jag inte kunde fotografera hur en dag såg ut här hemma men det är svårt. Jag har försökt men det är svårt att veta vad man skulle haft med. Fotot ska ju helst se intressant ut och hur intressant är det att se en tvätthög eller en massa disk?

Ja klockan ringer och uppstigningen börjar kl 07:00. Väskorna ska packas med det som behövs under dagen. läxor, gymnastikkläder och böcker. OM det inte redan är gjort dagen innan. Barnen tar på sig sina nya rena kläder, bäddar till sin säng och sedan tar dom på sig sina ytterkläder. Fredrik kör barnen till skolan där de äter frukost. Att de äter frukost där är för att barnen själva ville göra det. Deras kompisar r på morgonfritids och äter frukost. Kanske inte så konstigt att de också vill vara där då.

Under dagen då barnen är i skolan och de andra jobbar så går jag här hemma och plockar undan, dammsuger och torkar golv. Disken ska tas och tvätten ska tvättas och vikas. Sen kan jag skriva mina små uppdrag som jag får lite då och då. Oftast så gör jag det mellan tvättningarna.  Det finns dagar jag gör mer än andra dagar. Det finns även dagar då jag inget alls gör. Ja kalla mig lat om ni vill! Jag kallar det för återhämtning!

Jag handlar hem för maten som jag sedan lagar. Eller som jag får hjälp med. Ibland så är det min dotter eller svärdotter som lagar mat. Vi hjälps åt. Vi är ju 12 st i familjen och det finns många fördelar med det. Dock så finns det negativa människor som väljer att se det negativa med det. Förstår inte hur de kan göra det då de själva inte lever som vi gör. De kan ju helt omöjligt förstå eller tycka något egentligen. Tycka kan de i och för sig göra men det är inte många som tar dom på allvar tack och lov.

När dagen närmar sig 16:00 så planeras det för matlagning. Barnen kom hem en halvtimme tidigare och de andra väntas hem  1 1/2 timme senare. Vi brukar sitta ner och äta mellan 17:30-18:00. Efter maten är det disken som ska tas. Barnen gör antingen läxorna eller så sitter de och spelar. Kl 20:00 är det dags för dom att göra sig i ordning för sängen. Senast kl 21:00 så är det lampan som ska släckas.

Så här ser det ut dag efter dag under veckorna. På lördagen brukar dom få vara uppe lite längre men så är det ju också lov dagen efter. Vi är beroende av fasta rutiner och tider. Annars fungerar det inte här hemma. Dom som säger att det är annorlunda vet inte hur vi har det.

Vi har familjemöte varje söndag.  Där tar vi upp allt som vi behöver ta upp. Var och en får göra sin röst hörd vilket vi tycker är viktigt. Inget hinner bli för stort här hemma utan vi ventilerar våra tankar och funderingar innan det blir förstorat. Skulle det behövas extramöte så tar vi det. För oss fungerar det jättebra så vi kommer fortsätta med det. Under familjemötet så tar vi upp vad som ska hända i veckan. Vilka sysslor som vi vill ta på oss och vad för mat vi ska ha.

Stora familjen med fasta rutiner är ett måste

Vi är 12 st i familjen som sagt. Vi som bor här under samma tak klagar aldrig, men andra som inte har med att göra hur många vi är bryr sig desto mer. Varför? Har de inget eget liv som de kan ta hand om? Eller har de rent ut sagt för lite att göra under dagarna än att sitta vid 15 fikat och snacka skit om andra som de har i sin närhet?

Något som jag har lärt mig är att aldrig lita på någon som pratar skit om någon annan människa. Så mycket skit dom pratar till dig om någon annan, lika mycket pratar dom om dig till någon annan! Det finns dom som kan sitta och prata skit om sina egna barn. Smutskasta dom bara för att de tycker annorlunda än vad dom själva gör.

Mitt råd till dessa människor är att tänka en gång mer. I alla fall försöka tänka. Det är oftast inte vi vuxna som tar skada utan det är barnen! Vad har dom gjort för illa? Ingenting! Ändå så ska dom köras över. Det är FY SKAM!

fasta rutiner

2 reaktioner på ”Fasta rutiner är ett måste i vardagen

 1. Ann

  Hur är det i er kommun? Här är kommunens bestämmelser att man bara får barnen ha barnen på fritis under arbetstid eller studier + restid.

  Svara
  1. Lisa (sjubarnsmamman)

   Jag vet inte riktigt faktiskt. Jag har fått ha mina men har då sökt dispens tidigare.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: