web analytics
Gå till innehåll

Fattigdom i dagens Sverige


Varannan svensk är fet läste jag. Då är jag den där varannan. Jag vill bli av med min mage!!!!!! Jag struntar i hur mycket jag väger för det är inte vikten som är det viktiga för mig utan det är magen som jag inte får bort.

Så nu har jag fått gnälla lite idag med. Ska fortsätta med att berätta att jag har ont i min axel. Jag har haft det från och till nu i flera månader och att ha ont gör en trött. Det har jag märkt. Jag blev erbjuden att ta en kortisonspruta i axeln men jag tyckte inte det lät som en bra idé. Jag hatar sprutor. Jag kommer att dö om jag tar den. Men jag börjar faktiskt fundera på om jag inte ska ta den i alla fall. Den kan ju faktiskt hjälpa!

Jag får se hur jag gör. Jag vill ju gärna kunna sitta i vilande ställning utan att ha ont samtidigt så vill jag ju kunna göra saker och ting hemma utan att behöva gråta för att jag får så ont.

Gnäll gnäll gnäll, jag vet. Men det är skönt att kunna göra det ibland. Något positivt är ändå att jag inte har så ont i mitt öga som i går. Än så länge ska jag kanske skriva för man vet ju aldrig.

Idag är det utvecklingssamtal för min lille pojk Pontus. Det ska bli roligt att höra hur duktig han är. Det är mammas plutt. Han är 6 år gammal och ska upp till den stora skolan till hösten. Då ska han in i sexårsgruppen. Sedan har jag inga dagisbarn mer. Vart tog den tiden vägen???

Jag läste om Margareta som lever i fattigdom och det är i dagens Sverige. Helt ofattbart att någon som har arbetat sedan de var 14 år gammal ska leva på futtiga 6800 kr i månaden. Jag vågar knappt tänka på vad jag själv kommer att ha när jag går i pension. Det är faktiskt skrämmande tanke. Jag blir kanske oxå en rekordfattig pensionär en dag.

Läste att hon kom från Hörby 🙂 Jag har själv bott i Hörby men det var många år sedan, men jag kommer ihåg att jag trivdes där. Det är ju där jag skapade de riktiga vänskapsbanden med mina kompisar. Vi har ingen kontakt idag mer än på facebook och det tycker jag är synd. Skulle gärna vilja ha mer kontakt med dom, så som hälsa på, ringa eller bara skriva till varandra.

Men livet går vidare som det heter. Nu ska jag göra mig i ordning för utvecklingssamtalet. Ha en fin dag!

Intressant?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: