web analytics
Gå till innehåll

Att leva bland annat med Fibromyalgi, diabetes och eksem

Att leva med Att leva (Fibromyalgi) är inte alltför lätt. Ibland när någon frågar: Hur är det? Så svarar jag: Jo det är bra. Varför? Varför inte bara säga att det är skit. Jag har ont! Men nej det gör man inte för man vill inte klaga. Sen är det ju så här att man jämför hur det var igår eller i förrgår. Idag har det varit en någorlunda bra dag. Jag har kunnat tvätta och tagit köket. Lite stel i mina leder men det r kylans fel. Ryggen har jag alltid ont i men idag känns den lite bättre. Det hade kunnat vara sämre med andra ord.

Att leva med Fibromyalgi är ingen dans på rosor. Huvudvärk och dålig balans tillhör de flesta dagarna i veckan. Huvudvärken kan i och för sig komma på grund av sömnlöshet. Jag vaknar flera gånger på nätterna och då kan jag ha haft svårt att somna redan på kvällen. Det är inte alltid jag får en sammanhängande sömn.

Jag har problem med mitt minne. Koncentrationen är inte alltid på topp och jag kan ha svårigheter med att finna orden ibland. Det kan bero mycket på den dåliga sömnen. Inte helt omöjligt! Jag sitter gärna i ett lite mörkare rum. Behöver inte vara släckt utan jag kan ha en liten lampa tänd. Dock helst inte i taket. Det blir för ljust för min del.

Nedstämdheten jag har emellanåt kan bero på fibromyalgin men den kan även bero på yttre faktorer. Jag har ju haft depression i flera år och det finns flera orsaker till den. Dimsyn kan jag få men det kan ven bero på att jag får för högt socker. Jag har ju inte bara Fibromyalgi utan jag har även diabetes.  Utöver detta så har jag även eksem. Jag tål inte nickel. Det räcker att jag rör vid föremål med nickel i. Det är inte så enkelt i min vardag med andra ord för nickel finns överallt!

Men jag ska inte klaga. Det finns dom som har det värre. Mycket värre!

Från Fibromyalgi till sista veckan innan sommarlov 

Idag är det sista skolveckan för barnen och jag längtar verkligen till fredag. Det är då de yngsta slutar och samtliga barn har sommarlov. Sååååå skönt! Jag ska umgås med barnen så mycket jag kan. Tiden springer iväg och jag vill inte missa någonting. Min yngsta son som är även mitt yngsta barn ska gå upp till tredje klass till hösten. Stora killen med andra ord. Jag hoppas på en fin sommar med mycket sol och värme så vi kan bada, leka och spela spel.

Idag har det regnat men det har även varit lite sol. Det hängde i luften men vi hann in igen med hundarna innan blåsten kom med regnet igen. Jag hoppas få kunna sova i natt. Hela natten. Det är jobbigt att gå hemma och vara trött om dagarna. Men men...som sagt...det kunde varit värre!

Ni får ha en fin kväll mina vänner. Sköt om er!

Fibromyalgi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: