Gå till innehåll

Födelsedagsfirande och midsommar

Ja vart tar tiden vägen? Dagarna går och man hinner inte med något. Det är sommarlov och all ledig tid går åt till barnen. Jag har inte hunnit att blogga ens men det är ju positivt i sig för det bevisar ju att jag ägnar mig åt annat än åt datorn.

Vi har haft ett litet födelsedagskalas.  Mitt lilla älskade barnbarn blev 1 år den 22. Tänk att lillstumpan blivit så stor! Hon springer för fullt nu. Hon älskar att bada och att gunga. Vi har köpt en babygunga till henne så hon kan gunga med killarna här hemma i trädgården.

När hon fyllde år gjorde jag en egen liten tårta till henne som hon fick äta. Den gjordes av en bit rulltårta., lite grädde o jordgubbar på den så blev Nellie glad. Vi andra smaskade i oss av tårtor som Tove hade gjort. Jättegoda var dom.

Nellie fick många fina saker. Av oss här hemma fick hon kläder, Babblarna som gosedjur, plånbok med pengar i, prydnad formad som ett hjärta med en ängel. I den kan hon lägga sina smycken i. Jag hoppas hon blev nöjd. Men det tror jag hon blev. Hon blev helt såld när hon fick se sina Babblar.

Det var roligt för Nellie för hennes morfar och morbror kom och firade henne. Min mor och hennes man samt mina småsyskon kom så de fick vara med och fira henne.

image

Vi blev några stycken vid midsommarbordet. Vi blev 16 st. Det var trevligt. Vi körde ut för att plocka blommor men det blev lite stressigt så vi hittade inga, men Fredrik sa att Beatrice som är hundvakt åt min svärmors hund kunde plocka prästkragar ute hos henne så vi fick lite blommor på jorden och jag gjorde enkla middommarkransar till flickorna i till småpojkarna. De ville också ha.

Jag och Beatrice satte ihop en tipsrunda till barnen och en till dom vuxna. Tvillingarna som ska bli 14 fick göra båda två. Priser hade vi till alla. Jag hoppas dom tyckte det var trevligt.

En dag som denna hade vi ett blått ljus tänt. Det blåa ljuset är för min far. Han finns inte längre med oss så det ljuset symboliserar honom. Vi har uppe med rosor till hans grav och vi vattnade för det var så torrt. Jag putsade även stenen så den blev fin. Vaktmästaren hade klippt gräs som hade fastnat på stenen.

image

Vi har haft tur med vädret. Strålande sol
hela tiden. Vi har hunnit med att fira midsommar både i trädgårds, på stranden och i poolbaren. Det har blivit mycket solande och det känns lite idag. I morgon blir det en paus från solning. Vi får se om det blir som i morgon för det kan bli oväder med regn och åska. Ja det behövs så vi ska inte klaga för det.

image

Idag åkte mamma och Lasse hem. De fick tur med vädret mer men när hon ringde ikväll så då hon att det hade regnat och åskar där. Kanske är det på väg upp. Vi får väl se.

Nu är jag slut som människa. Ska natta min kudde. Jag hoppas ni har haft en fin helg så här långt. God fortsättning. God natt och sov gott!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: