web analytics
Gå till innehåll

För ung för en hjärtinfarkt

Tragiskt dödsfall i dansk fotboll. Att vara 14 år och dö i hjärtinfarkt är förhoppningsvis inte vanligt. Min mamma fick hjärtinfarkt för 12 år sedan men då var hon ändå 53 år gammal. Ingen ålder det heller egentligen.

När det gäller hälsan idag och de sjukdomar som man kan få så verkar det som att de går längre ner i åldrarna. När pappa fick en stroke för 12 år sedan så var det en 17-åring som låg inne för samma sak som pappa.

Barn tvingades sitta vid ”skambord”. När jag gick i skolan så fick vi kvarsittning. Jag satt någon gång men jag visste aldrig varför. Det vet jag inte ens än idag. Det enda jag gjorde var att skydda mig själv från att få spetsiga pennor instucken i ryggen. Jag sa att jag inte ville och då var jag uppkäftig.

När jag inte fick kvarsittning så åkte jag ut i korridoren. Där skulle jag sitta tills jag fick komma in igen. Det hände att det kom en och en annan lärare och ibland elever. De visste ju precis varför jag satt där. Jag hade varit olydig för inte åkte man ut där utan orsak inte.

Jag tror inte att det var så genomtänkt av läraren egentligen för det kom en dag jag tröttnade och gick hem. Jag skulle dock vilja vara en fluga på väggen och se min lärares min när han kom ut för att hämta in mig igen. Då fanns inte kvar nämligen utan då var jag halvvägs hem.

Idag så slipper jag skamvrån i alla fall. Skönt är det. Men visst har det satt sina spår det där. Jag blev mobbad i skolan från det jag gick i tredje klass tills jag gick ut i gymnasiet i stort sett. Det är inte konstigt att man har blivit blyg och tillbakadragen egentligen. man är vaksam och man analyserar allt man hör. Jag har blivit mycket bättre på att försöka släppa allt det där och bara finnas i stunden som är.

Idag har jag haft mina två yngsta barn hemma. Hampus hostade så dant i går kväll och i morse. Han är dock pigg och är i full gång, men han har lite hosta. Han och lillebror ska gå i morgon i alla fall för det har varit lugnt under dagen.

Ikväll blir det farmen och sedan sängen. Önskar er alla en fin kväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: