web analytics
Gå till innehåll

Föräldraledighet

Nu har förmiddagen gått och jag har hunnit att vika tvätt o t.o.m att lägga in den. Ska fortsätta att tvätta sen efter vi har hämtat pojkarna.

Jag läste på internet om undersökningen som är gjord om hur många pappor som är föräldralediga. Det är tydligen inte så många och i skåne låg dom sämst till med att ta ut ledighet. Varför tar inte papporna ledigt o tar hand om sina barn när de är  små? Är det för att mamman automatiskt tar ut ledigheten och att mannen tjänar mer på jobbet?

Frågan är om det är mannen med mest inkomst som tjänar på att vara på jobbet eller om det är mamman som är hemma med sitt barn. Eller vice versa ska jag säga för det finns ju faktist dom pappor som är hemma med barnen.

Under det första året så händer det så mycket med barnets utveckling. Jag har 7 barn och jag har vart hemma under det första året med barnen. Helt underbart. Det har blivit som så att jag har varit hemma för jag har varit ensamstående med barnen så det har aldrig funnits en genväg för mig att låta pappan vara pappaledig.

Nu efter de två yngsta barnen har jag det. Fredrik och jag har delat upp föräldraledigheten och jag tycker det är så bra. Fler skulle gjort så!

Dagens Nyheter - Eskilstuna-Kuriren - Sveriges Radio - Sveriges Radio

Snart dags som sagt att hämta de minsta killarna. De har sprungit sig lösa hos dagmamman och är lika pigga när de kommer hem förmodligen...skratt... Vi ska till min svärmor en stund idag o sen ska jag till pappa med lite frukt.

Ha en fortsatt fin dag. Här skiner solen men det är smått kallt!

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

Publicerat den Kategorier Personligt

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: