web analytics
Gå till innehåll

Forskning – ett betydelsefullt arbete

Har ni hört talas om astrazeneca.se? Det är ett globalt, innovationsdrivet bioläkemedelsföretag som har sin fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel. Jag har inte hört talas om företaget tidigare så jag passade på att läsa lite på deras sida. Det fick mig att fundera på receptbelagda läkemedel i sig och hur de får fram själva medicinen.

Det är så enkelt idag. Man blir sjuk och går till doktorn. Kommer doktorn fram till att man behöver medicin så skriver de ett recept och sedan är det bara att hämta ut den. Man går hem och tar den dos man blivit ordinerad. Sen är det bara att vänta in tills man blir frisk igen och det brukar man bli rätt så fort. När man blivit frisk så ligger sjukdomstiden bakom en och faller i glömska.

Tänk så mycket arbete det finns bakom varje tablett eller flaska. Det tänker man inte på. Men något som jag mer och mer har börjat fundera över är hur de kommer fram till alla dessa mediciner. Hur testar dom så att de fungerar? Hur framställer dom medicinen? De som forskar inom detta ämne har ett mycket intressant arbete. Det är ett viktigt arbete dom har som innebär mycket ansvar. Minsta lilla fel kan få allvarliga konsekvenser. Det är mycket som man inte vet och tänker på när man har den lilla eller stora tabletten i sin hand.

astrazeneca.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: