Gå till innehåll

Frågesport

Idag ringde jag vårdcentralen och rådfrågade dom om Pontus fot. Jag berättade att han haltar och att han säger att han inte har ont, men ändå så går han inte på hela foten. Jag har tryckt och jag har klämt sa jag men han säger att det inte gör ont. Han har gått så nu i ca fem dagar.

Då kommer frågorna från personalen på vårdcentralen

 • Har du klämt på foten?
 • Har han ont?
 • Säger han något när du tar på foten?
 • Haltar han hela tiden?
 • Har han gjorde det länge?

Vad var det som hon inte förstod i det jag berättade från början? Vad jag vet så sa jag ju allt det där redan innan hon ställde frågorna. Det var att upprepa sig och upprepa sig. När frågesporten var slut så säger hon. Ring i morgon klockan 8 så får du se om du kan få en tid då hos doktorn.

Hmmm....så det är vad jag ska göra. Jag ska ringa i morgon och få ännu en intervju. Jippii!!!

Småpojkar var hemma idag med. Vi gick ner till stan en sväng och hämtade ut vårt nya Wii spel. Jag kan säga att det har varit rätt så mycket tjatter här hemma sedan det kopplades in. Det har inte varit i kopplat så länge egentligen men just nu känns det som en evighet.

Kommer ni ihåg Eva som flyttade till Thailand vid en ålder på 96 år? Det var häftigt tyckte jag. Hennes son med familj bor där så hon sålde allt hon hade och flyttade till honom för att förgylla sina sista år i livet tillsammans med sin familj. Nu vill Sveriges lagar ändra på det. Pensionsmyndigeten vill dra in Evas pension nu när hon inte längre bor kvar i Sverige.

Någonstans är det ju fel. Ett stort fel som bör rätas till omedelbart. Ska en människa inte få lov att bestämma vart den vill tillbringa sina sista år i livet? Ska en människa inte få lov att vara tillsammans med sin familj och leva lyckligt de sista åren som den har kvar? Måste människan dö i ensamhet bara för att det finns en lag som säger att man inte får sin pension utanför Sveriges gränser?

En vuxen människa i dagens Sverige får alltså inte lov att bestämma vart den ska bo eller hur den ska ha det i sina sista år för en vanlig Svensson har inte råd att göra det valet. Det är inte alla som har höga löner så att de kan sätta undan massor med pengar innan de ens har nått pensionsåldern.

Skamligt är det. Ge Eva sin pension och låt hon få göra sitt eget val som vuxna människa hon är!

Läs mer i aftonbladet

Jag blir så arg på sådant. Man ska nog inte läsa nyheterna så här sent på kvällen. Det blir en tidig säng för mig. Jag är helt slut faktiskt. Ha en fin kväll alla läsare.

Intressant?

1 reaktion på ”Frågesport

 1. Anna

  Stackars Eva, låt henne få behålla sin pension dom sista åren, tänk att allt ska dras in.
  Hoppas Pontus får ordning på sin fot!!
  Kram

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: