web analytics
Gå till innehåll

Här kommer några Frågor och svar

Hej mina vänner. Här kommer de frågor som jag fick i går. Svaren finns under varje fråga. 

 

 • Hur gör ni för att få vardagen att "gå runt"??? Full av beundran...passade lillebrors tre tjejer en helg ( 1, 3 och 6 år) och var HELT slut efter;)
  Svar: Det är inte så enkelt att få vardagen att gå runt. Rutiner är ett måste och då är det ändå mycket som blir lidande. Man måste prioritera. Vi har som alla andra disk, städ och tvätt. Ibland så måste jag hoppa över något av det för att hinna med och läsa läxor med barnen till exempel. Vardagen går runt i alla fall och vi hinner med barnen. Det är det viktigaste. Barnen har sina aktiviteter och det är på samma dagar vecka efter vecka. Sådant gillar jag för då lägger man in det i planeringen.
  Jag är ibland helt slut när kvällen kommer jag med 🙂 Ibland när jag är hemma en dag så måste jag ibland vila för att orka med resten av dagen. Det händer inte så ofta men det händer. Det är något jag rekommenderar alla faktiskt. En halvtimmes vila på dagen är inte fel om man ha rmöjlighet att ta det.

   

 • Jag undrar var du huserar någonstans? (har inte följt dig så länge och kanske missat det någonstans, men du skrev ngt om Eslöv i ett inlägg...är du skåning? Själv gick jag på Bergaskolans gymnasium för ett antal år sedan)

Svar: Jag flyttade till Öland 2005. Det är nu 7 år sedan 🙂 Tiden går fort. Innan dess så bodde jag i Eslöv i 13 år. Innan dess så bodde jag i Hörby, några mil från Eslöv. Jag gick på Bergaskolans gymnasium på en två årig linje som då hette Social Service. Jag brukar säga att jag är en skånsk Ölandstoka. Jag är född skåning men kommer att fortsätta att bo på Öland. Det är här jag hör hemma 🙂

 • Försökte ställa en fråga men det funkade inte. Men jag gör det här i stället. Du har 7 barn, det är beundransvärt!!! Min fråga är hur får du i hop det rent praktiskt?

  Svar: Som jag skrev tidigare så är rutiner ett måste, men gudarna ska veta att jag missar mycket ändå. Jag skriver upp allt men ibland glömmer jag vart jag har lagt lapparna. Inte så smart 😉 Man prioriterar och gör det som är ett stort måste just den dagen. Ibland måste man släppa något annat för att kunna hinna med något som är viktigare än det första. Jag har oftast disk på min vask och jag har tvätthögar som väntar på mig. Det finns alltid kvar men det gör inte barnens läxor till exempel. Barnen går alltid först och sedan kommer alla måsten i hemmet. Det är så jag får det mesta att fungera. Ändå missar jag en del.

  Hoppas du får sova gott!

  Såg att du har frågestund... Jag har en fråga; vad gör du för att stå ut med höstmörkret så livet blir lite mysigare/roligare/trevligare? Något härligt tips att dela med dig av?

  Kram!

  Svar: Hösten är en period på året som jag halvt om halvt gillar. Vintern är väl den årstid jag inte kan med alls. Efter hösten kommer vintern och det är nog därför som jag biland kan tycka att hösten är tung. Samtidigt så är den ju faktiskt rätt så mysig ibland. Jag samlar gärna familjen på kvällen och har en mysig stund i soffan framför TV:n. Tända ett ljus och låta doften sprida sig i rummet är inte heller helt fel. Spel är något som jag älskar att sysselsätta mig med och jag brukar sätta mig vid mitt skrivbord och göra smycken. Det är något som oftast barnen också gör tillsammans med mig. Nu har vi en ny liten hobby. VI har börjat måla på stenar. Det är roligt att göra något med barnen. Livet blir lättare när man har något som gör en glad och att ha roligt på vägen gör livet enklare att leva 🙂

  Kram

  Tack till alla er som har ställt frågor. Det var roligt att svara på dom. Jag skulle ha svarat på dom igår men jag hann inte med det. Jag jobbade först och sedan blev det ett två timmars långt möte på skolan. Det handlade om gymnasieval. Det är ju dags för Robin att söka sig vidare i livet efter nian. Det var mycket att ta in och tiden gick rätt så långsam de sista femton minuterna. Jag ville bara hem för jag var rätt så trött då faktiskt. När jag kom hem så gjorde jag mig bara i ordning för sängen. Jag slängde in en DVD film som inte var det minsta rolig, men den fick mig att somna i alla fall.

  Såg ni Efter tio i går? Jag gjorde det. Det var Gunde Svan som var det stora intresset i går. Han berättade om sin sjukdom som han fick och som även hans dotter fick. Det var så rörande och se. Han blev ledsen när det kom till hans dotter och tårarna trillade nedför hans kinder. Stackars kille. Visst är det väl så att när det gäller en själv så kan man hantera det, men när saker och ting händer ens barn då är det alltid svårast.

  Nu ska jag ta mig en kopp kaffe. Njut av dagen och sköt om er!

  Intressant?

5 reaktioner på ”Här kommer några Frågor och svar

 1. Elle

  Imponerad av en mamma som faktiskt säger som det är och inte bara förskönar och säger att allt är som rosa moln varenda minut. Du är mänsklig och verkar göra jäkligt bra i från dig. Du är beundransvärd, både som mamma, kvinna och bloggare. 😉

  Kram Elle

  Svara
  1. Sjubarnsmamma

   Det finns ingen mening att försköna saker och ting, men jag förstår vad du menar. Jag har läst bloggar där allt verkar toppen och inget blir lidande. Man är inte mer än mänsklig och jag har svårt att tro att allt är som en bädd röda rosor 😉
   Tack för dina fina ord. De värmer.
   Kram o ha en fortsatt fin dag.

   Svara
 2. Linda

  Visst är det så att varje årgång har sin charm 🙂 Det gäller att hänga med i alla svängarna det blir när man har ett åldersspann på dem.
  Då har vi kanske nästan bott 'grannar' förr i tiden. Jag bodde i Höör när jag var i skolåren och åkte tåg till Eslöv på gymnasietiden.
  Härligt när man flyttar för kärleken, tycker jag. Min man och jag möttes nere på Kos, han från Upplands Väsby utanför Stockholm och jag från Höör. Efter ett halvår flyttade jag upp till honom och när vår äldsta var två flyttade vi ner till Helsingborg.
  Ha en härlig dag.
  Kram

  Svara
  1. Sjubarnsmamma

   Jag har även bott i Höör 🙂 Det gjorde jag innan jag hamnade i Hörby. Bodde där till -83 tror jag det var. Tänk att mötas så långt bort men ändå bo i samma land 😀 Härligt.

   Tack 🙂 Önskar sig detsamma
   Kram

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: