web analytics
Gå till innehåll

Friluftsliv och hälsa

Det är höst och trädens blad har gulnat. Det är rätt så vackert ändå faktiskt med höstens alla färger. Något som jag tycker om att göra under en fin höstdag är att ta en promenad i skogen. Jag har gärna familjen med mig och naturligtvis min systemkamera. Det blir massor med bilder var gång vi är ute.När man är ute som fritidsvandrare eller som professionell vandrare i skogen så är rätt utrustning bra att ha. Som varma kläder och bra skor. Det finns inget värre än att gå och frysa. Jag har gärna med mig en fikakorg som innehåller kaffet och varm O´Boy till barnen. Jag tar gärna en varm kopp med mjölkchoklad med. Lite goda hemgjorda kanelbullar är inte heller helt fel.Barnen brukar samla på löv och kvistar. Själv samlar jag på minnen som min kamera hjälper mig med att föreviga.

Jag har en dröm som jag har haft rätt så länge. Det är rätt så många år och jag hoppas att jag en gång ska kunna genomföra det. Jag älskar att promenera och jag skulle gärna vilja ha en promenadsemester. Med det menar jag att jag packar det jag behöver och sedan promenerar jag bort på semester. Helt utan mål. Bara går och tar in och sover på någon campingplats och sedan fortsätta min färd.

Barnen är inte intresserad av det. Så jag kan ju tänka mig att ta cykeln med mig men det är inte så intressant det heller. Jag försöker förmedla till dom att det bara är sunt och det är bra för hälsan men de vill hellre ta bilen. Så den semester får bli när barnen är vuxna och jag själv kan ta den turen.

Ibland sitter jag och tittar på friluftsliv på TV och jag tycker det ser så härligt ut. Men det kräver nog sin planering och man måste nog som sagt ha rätt utrustning, som kläder och skor och annat som kan vara bra för en sådan utmaning.

Snart är det lov och då ska jag ta barnen och ta min promenad i skogen och ha en fikakorg med. Det ska bli mysigt och jag ser redan fram emot det. Jag hoppas bara på fint väder.

Intressant?

2 reaktioner på ”Friluftsliv och hälsa

  1. Johanna

    Du vet den här grejen du vann förra helgen, det är jag som hittat på den och det är någon som snott den och gjort den till sin egen, gjort om den lite, utan fråga om det var okej först.

    håller med, den som gör så har ju ingen fantasi. Jag läser inte bloggen längre!

    Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: