web analytics
Gå till innehåll

God Jul mina vänner

Säga vad man vill om Carola så sjunga kan hon. Så otroligt fin röst. Älskar hennes version om Jag har hört om en stad ovan molnen. Hade den på min pappas begravning. Jag lyssnar på den ibland och tänker tillbaka på när jag satt hos pappa och vakade över honom. Satt där i 33 timmar och höll honom i handen. baddade hans panna och pratade. Ja jag pratade för pappa var inte vid medvetande den första dagen. Men på söndagen vaknade han till. Dock så kunde han inte prata men jag gjorde det för oss båda.

Det är sjunde året som pappa inte firar jul med oss. Ett år så skulle pappa ta taxin hit men det var så mycket snö så inga bilar kunde köra på gatorna. Pappa skulle få fira ensam såg det ut som. Men vad gjorde vi? Jo jag fixade till maten här hemma. Satte den på pulkor och sedan tog jag och Fredrik barnen och gick till hemmet där han bodde och firade jul hos honom i stället. Det var mysigt.

Jag saknar honom. I år så har jag så otroligt dåligt samvete. Jag har alltid gått till hans grav vid alla speciella tillfällen utöver de vanliga besöken. Men i år så var jag varken där där när det var fars dag eller på hans födelsedag. På fars dag så kom jag hem sent från Ullared och på hans födelsedag så låg jag på operationsbordet. Kunde inte göra så mycket åt det men ändå. Min man och barn var uppe i alla fall och tände ett ljus. Tack och lov. 

I år är det första året som jag inte får ett litet sött sms från Carina. Hon skickade alltid en God Jul kram. Tänker på henne varje dag. Går mot året nu som hon gick bort. Jag förstår inte vart tiden har tagit vägen. Ska upp till gravarna i helgen och kommer tända ett ljus och sätta en blomma i minneslunden.

Ibland hade man önskat att det fanns en trappa som gick upp mot himlen. Där man kunde ta sina steg upp för att hälsa på. 

Livet ger och livet tar. Det är så. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sedan fortsätta mina bestyr här hemma. Hörs vi inte innan så önskar jag er alla en Riktig God Jul. Sköt om er!

God jul

44 reaktioner på ”God Jul mina vänner

 1. sofia

  Åh vilket berörande inlägg fina du! Man saknar vissa människor lite extra såna här tider, man önskar att dom kunde komma ner från himlen och hälsa på <3

  Svara
 2. Madelene

  Så fin o berörande text. Förstår att du saknar din pappa. Saknar min morfar så fruktansvärt mycket och tror detta är 10onde året nu vi firar jul utan honom 😔 Men dem är ju alltid med oss ändå. God jul

  Svara
 3. Sandra

  Jag förstår precis vad du menar, jag får också skuldkänslor när jag inte besöker mammas grav, men jag tänker att om de finns i båta hjärtan kan man lika gärna tända här hemma. För mig är det 8:e året utan henne. Jul var hennes högtid, hon älskade den ❤
  Att förlora människor som står en nära är tufft, jättetufft. Men det är det som är livet som du säger, livet ger och livet tar ❤

  Svara
  1. Lisa

   Ja det är ju så. Det är så sant att de finns i våra hjärtan. Har alltid ett ljus tänt här hemma ❤

   Svara
 4. Åse

  Jag förstår att du har dåligt samvete för de skulle jag haft också men ha inte de. De går inte alltid.Han är lika stolt över dej ändå och finns dej nära ♡

  Svara
 5. Therese Carlsson

  Jag förstår att du har dåligt samvete men det behöver du inte ha, det går bra att tända ett ljus hemma och tänka på din pappa.

  Min mamma ligger i lunden i Borgholm och jag bor i Örebro så jag kan inte ta mig ner men jag tänder ett ljus hemma och det går lika bra samma sak med pappa han ligger i Stockholm så jag kan inte ta mig dit heller =). Prästen i Borgholm sa till mig att det spelar ingen roll vart du är när du tänder ett ljus för dina föräldrar.

  Jag tycker inte du ska ha skuldkänslor för att du inte kan ta dig dit ibland.

  Svara
  1. Lisa

   Tack för din fina kommentar. Du skriver så klokt. Det är ju sant. Min pappa ligger med i Borgholm och jag bor ju där så det är nog därför som man har det dåliga samvetet med.

   Svara
 6. Amanda

  Vad fint skrivet! Och det låter så mysigt att ni tog all mat och firade jul hemma hos honom istället, gamla eller ingen ska inte behöva vara ensamma när det är jul

  Svara
  1. Lisa

   Nej jag tycker inte det i heller. Det är så många som får sitta ensamma kring julen och det är hemskt.

   Svara
 7. Madde

  Du ska inte alls ha dåligt samvete för att du inte fick till det med minneslunden. Tänd ett ljus hemma? Det här är andra julen min mamma inte är med oss och hon fick aldrig träffa sina barnbarnsbarn.

  Svara
 8. Kirsi

  Vilket fint inlägg. <3 Försök att inte ha skuldkänslor för att du inte har vidhållit dina traditioner. För såna är ju för de levande - inte de som är på andra sidan. Du kan göra din ritual var som helst, när som helst - det måste inte bara vara på speciella platser eller vid speciella tillfällen. <3

  Svara
 9. deveny

  Å miste en pappa er vanskelig og tøft. Det er akkurat som om noe i sjelen er borte. Min far døde i 2017, jeg savner ham inderlig. Det var koselig at dere flyttet julen til ham, så slapp han å sitte alene.

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: