web analytics
Gå till innehåll

Grattis Pontus – 8 år!

Idag för 8 år sedan var jag höggravid och väntade Pontus. Kl 12:10 så startade sammandragningarna och de höll på tills han kom 10 timmar senare. Ja naturligtvis gick dom över till värkar senare. Då Pontus låg med säte först så var vi inne och fick honom vänd och det var inget skönt. Det gjorde ont faktiskt. Han blev vänd och med tanke på den plats det var för honom i magen efter det så fanns det risk att han vände sig tillbaka så vi fick åka in och ta ett ultraljud för att se om han fortfarande låg som han skulle. Det gjorde han.

Vi åkte hem och några timmar senare så åkte vi in igen för då var värkarna rätt så starka. Vi kom in ca 19:30 och då hade jag svårt med ryckningar i kroppen vid varje värk. Personalen trodde först att det var pga av min diabetes och hade högt socker men det låg bra. När han väl blev född 22:26 och jag sa tll Fredrik: Jag klarade det. Jag trodde jag skulle dö på kuppen. Då trillade tioöringen ner. Jag hade ångest så jag låg alltså med dödsångest i 10 timmar. Jag var glad att jag inte var ensam under denna tiden.

Ut kom en frisk pojke på 3700 gram och 52 cm lång. Då jag var RH-Negativ och Pontus blodvärde steg samt att hans socker sjönk så fick han ligga på neonatalavdelningen och sola. Det var jag bekant med för det har alla mina barn fått göra. När sköterskan på förlossningen sa att jag fick ha honom hos mig så blev jag väldigt förvånad för de har alltid fått ta mina barn till neonatalavdelningen. Men kl 3 på natten så väckte dom mig och sa att de fått provsvaren tillbaka och det var bara att gå in på neonatalavdelningen.

Han var en fin pojke och det är han fortfarande.

Vi har firat honom här hemma. Han fick pannkakor som han ville ha och vi andra hade fläskpannkaka. Inte så ra för mitt socker för det låg på 18,7 fast jag hade varit ute och gått. Hans farmor kom vid 19 draget så då fikade vi med daimtårta, kladdkaka och ballerinakex. Det blev kaffe och läsk till det.

Under tiden vi fikade så öppnade Pontus paket. Han blev jättenöjd. På posten kom det ett kuvert med 200 kr i som han fick från sin mormor och Lasse samt Peter och Diana. Sen av sin farmor fick han strumpor och en t-shirt med Star Wars och Lego av Star Wars. Av oss här hemma fick han startpaket av Skylanders till X-boxet och en speciell mugg som man använder när man gör popcorn i micron. Han älskar ju popcorn. Sen fick han ballonger och en riddaryxa som han så länge velat ha. Stéphanie hade köpt Lego av Skylanders och Hampus gav honom tillgång till hans dator i en vecka.

Nu är barnen lite överallt i huset, men de ska göra sig i ordning för sängen nu. Sen tar jag kväll faktiskt. Jag är rätt så trött nu faktiskt. Det har blivit lite städ idag samt planering för Pontus dag.

Ni får ha en fin kväll. Sköt om er.

Pontus 8 år

Pontus 8 år

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: