web analytics
Gå till innehåll

Gravid med fler barn än ett

När jag fick veta att jag väntade tvillingar så var jag i femte veckan. Tidigt stadium. Så tidigt så att det inte var oväntat att de skulle få se två st embryon. Det är så att de flesta har två embryon men efter den 5:e-6:e veckan så absorberar moderkakan upp det ena embryot. Iaf så sa barnmorskan jag var hos så jag skulle ha i åtanke att det inte var säkert att det var två när jag kom på det ordinarie ultraljudet v 17.

När jag kom på ultraljudet v 17 så visade det sig att det fortfarande fanns två små foster. Jag tyckte det var så häftigt. Jag hade varit gravid 3 ggr innan o denna graviditeten var definitivt annorlunda. Det v ar som att bära det första barnet igen. Allt var så nytt.

När det sen var dags att föda barnen så var jag så förväntansfull. Jag visste ju hur det skulle gå till med ett barn men det skulle bli annorlunda förlossning med två. Jag hade dubbelt av allt. Två barnmorskor, två sköterskor och två läkare samt ett team som stod utanför dörren utifall att det skulle gå fel med något.

Det var stort. Vilken känsla det var. När jag sen hade fött barnen och fick lov att komma hem med dom så kände jag mig så stolt. När jag väl kunde gå ut med barnen i liggvagnen så kände jag en sådan stolthet så jag höll på att spricka. Man mötte andra mammor med sin enkelvagn och jag minns att jag tittade ner på mina små o tänkte: Ni har en. Jag har två!

Det var så overkligt ibland. Man är van att få ett barn så två var verkligen pricken äver i:et. Robin ville ha en lillebror och Stéphanie ville ha en lillasyster. Jag blev så glad när jag kunde uppfylla deras önskan!

Jag var redan ensamstående med 3 barn och nu var jag det med 5 barn. Hur jobbigt det än var ibland att få allt att gå i hop så ångrar jag ingenting.

Jag har varit stolt för varje barn jag har fått men det är stor skillnad att bära två och föda två mot vad det är med ett.

Tänk då de som bär tre barn. Föder 3 små goa barn. Jag kan bara tänka mig hur lyckliga och stolta de är när deras små underverk kommer till världen. Jag vet hur mycket jobb det var med mina barn som små. Hur har inte de som har tre barn då?!

Läs om trillingarna Ahlgrens. Eller om trillingarna Karlsson. Roligt att få ta del av andras vardag. Ibland kan man inte tro att det är så mycket som de säger, men tro mig. Det ÄR det...skratt...

Läs om Pamela. Hon är bara 17 år men har 7 barn redan. Hon har fått trillingar två ggr. Maria och Isaac fick trillingar spontant. Det måste ha varit en upplevelse.

Alla som varit gravida och gårr igenm en förlossning vet hur kroppen ser ut efteråt. Ni som bara fött ett barn åt gången vet hur det är. Tänk då om man väntat tvillingar! Min mage såg ut som ett russin. Jag kan bara tänka mig hur magen måste ha sett ut efter en trilling graviditet.

Egentligen spelar det ingen roll hur många barn man bär på samtidigt för man är ju lika stolt att bära sitt barn. Det skulle alla fått gå igenom.

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

Publicerat den Kategorier Personligt

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

1 reaktion på ”Gravid med fler barn än ett

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.