web analytics
Gå till innehåll

Hönor och svärmeri

Igår satt vi på första bänk på vårt stadsmuseum här i Borgholm. En rolig fars som blev så invecklad så jag trodde inte att de skulle kunna reda ut det själva, men det gjorde dom.  Hönor och svärmeri heter den. Ann Westin var med som mamma till bruden. Hon fick många applåder för sina scener. Hon  var mycket rolig. Husan Lisa var också kanon och inte att glömma drängen Gunnar.

Den handlar om husets son som väntar hem sin brud Anna och svärmor Rigmor. Anna tycker sig vara lite finare än andra och husan Lisa tycker hon inte alls om. Annas plan är att gifta sig med husets son John och sedan ärva pengarna som John får efter sin förmögna pappa Åke. Pappa Åke är inte hemma när Anna och Rigmor kommer så John vill att drängen ska byta om till Åkes kläder och utge sig för att vara Åke. Det är här det hela börjar.

Sonny är en kille som vill ha Anna och han har gömt sig i hennes stora väska Han gömmer sig i hönshuset och det är där sm Lisa tror att drängen Gunnar är. Sonny får Åkes kläder och tar dom på sig och helt plötsligt så tror John att han är drängen som är utklädd till Åke.

Den var rolig och den är helt klart sevärd. Friluftsteater i en härlig miljö när den är sm bäst. Duktiga skådespelare som verkligen satte sig in i sina roller. Till och med mina två yngsta barn älskade den. Ungdomarna som fanns på plats och medelålders skrattade och hade hur roligt som helst.

Har ni inget för er eller bara känner för att ha en mycket rolig stund så ta er till stadsmuseet och bänka er och bered er på att skratta en stund. I pausen kan man köpa fika om man vill ha det.

Friluftsteater

Friluftsteatern

Friluftsteater

Friluftsteater

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: