web analytics
Gå till innehåll

Hoppa av eller spinna runt?

Vad gör man om man har hamnat i ett hamsterhjul? Det snurrar och snurrar och jag kan inte hoppa ut. Jag vet att om jag skulle komma ur det så blir det en vändning i livet. Stannar jag kvar så är det samma hjulspår jag kommer gå i. Vill jag det? Vad krävs för att en förändring ska ske? Måste jag slungas ut eller ska jag våga ta steget bort? Vad är jag rädd för? Kan det verkligen blir bättre eller har jag hamnat i en återvändsgränd?

Förändringar i livet kan vara läskiga. Men det kan bli en klar förbättring. Men det kan ju också bli sämre. Ibland är det svårt och lyssna på vad hjärtat vill för det säger inte samma sak som min hjärna. Min hjärna säger: Släpp taget och slunga dig ut. Mitt hjärta säger: Spinn!

Men varför? Vill jag att det ska spinnas runt för att det på något sätt ändå känns tryggt så? Eller är det för mitt dåliga samvete skull? Jag vet inte. Jag känner mig som världens sämsta människa! Varför kan jag inte bara känna en genuin lycka för det jag har? Livet har varit värre!

Missförstå mig inte. Jag är så lycklig över att få ha mina barn och barnbarn i min närhet. Det är livet utöver dom så är det tråkiga. Mitt liv som människa utöver min mammaroll. Jag älskar att vara mamma men skulle gärna vilja vara något mer utöver det. När barnen var små så levde jag för dom. Nu är de flesta vuxna. Mina yngste är 15 och 17 år gamla. Dom behöver inte mig på samma sätt mer. Så nu har jag i stort bara mig själv. Helt plötsligt så blev livet väldigt tomt och fattigt. Vem är jag förutom att vara mamma till mina barn?

Terapin får mina ögon att öppnas ibland. Känslor och tankar avlöser varandra. Ibland när jag tänker på det vi pratar om där så kan jag känna att jag är värd så mycket mer än vad mitt liv ger mig idag, men snabbt så slänger jag undan mattan under mina fötter och säger: Skulle inte tro det!

Ja...Ibland undrar jag om detta är det som livet har i beredskap till mig. Tjäna andra...och vara glad för det jag har, för det kunde varit värre. Mitt liv har vänt i helvetet ett par gånger genom åren. Så jämfört med det så befinner jag mig i himmelriket, så klaga inte!!! Men ändå så är det det enda jag gör ibland. Idag är en sådan dag!

Ha det gott. Sköt om er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.