web analytics
Gå till innehåll

Hur är jag som människa?

Ja det svaret är väldigt olika beroende på vem som svarar.

Frågar man några av mins syskon så är jag en syster som hjälper och stöttar. Jag finns där i vått o torrt. Frågar man andra i min syskonskara så är jag en falsk person som inte står för det jag gör o säger.


Frågar man mina föräldrar så är jag ett barn som ser till mina nära o käras bästa. Frågar man en del i min släkt så är jag en bitch som tror att jag är något.

Frågar man min sambo så är jag en person som gör allt för mina barn och familj. Frågar man mina barn så är jag den bästa mamman i hela världen. Jag är busig och rolig.

Jag är en o samma person men ändå så är jag olika i varje människas ögon. Häftigt egentligen.

Hur ser jag på mig själv då?

Jo jag är en ärlig och omtänksam person som försöker hjälpa till så mycket jag bara kan. Jag anser mig vara den bästa mamman för mina barn, men kanske den tråkigaste oxå. Jag skulle vilja släppa loss mer o bara vara jag. Inte tänka på vad omgivningen tycker. Det är tillåtet att "göra bort sig".

Att en del tycker att jag är falsk är människor som utgår från sig själv. Jag har alltid stått för det jag tycker o tänker o framförallt gör. Jag är en kvinna med starka åsikter och jag står för varje åsikt jag delar med mig.

Samtidigt är jag en blyg kvinna men jag tar för mig av det jag anser mig ha rätten till.

Jag kan bli arg o irriterad när människor trampar på andra för egen vinning skull. Människor som är kapabla till att göra precis vad som helst för att själv framstå som gud fader själv.

Jag är ingen skitpratare utan vill jag ha sagt något så gör jag det till personen i fråga. Att prata bakom ryggen på folk o inte kunna stå för de sagda orden är inget för mig. Jag uppskattar om andra gör detsamma till mig.

Det sticker i mångas öron att jag är så rättfram av mig. Sanningen sårar, men lögnen kan skada.

Jag vill helst inte stöta mig med folk. Det är inte för att jag är rädd för konflikter utan jag vill inte såra någon. Samvetet gör sig ofta påmind o jag kan få dåligt samvete av det minsta lilla jag gör. Jag behandlar andra så som jag själv vill bli behandlad.

Jag kan ta kritik. Det är det man växer och lär sig av. Visst kan det kännas men jag är en människa som försöker se det positiva i det negativa.

Jag kan även ta åt mig mer än vad jag egentligen borde. Sårbar som alla andra.

Det är min syn på mig själv. Hur är du som människa ur dina ögon?

Vill du rösta på min blogg? Tryck på knappen undertill.

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

2 reaktioner på ”Hur är jag som människa?

 1. Mib

  Hej det är alltid intressant att vända och vrida ur olika perspektiv liksom. Tur att man kan det. Se sig själv ur andras ögon liksom och samtidigt förstå att man är som man är.
  Jag har förr alltid haft ett ganska dåligt självförtroende och haft stort behov av att bli positivt bekräftad av andra. Nu för tiden känns det som att folk får ta mej för den jag är. Tycker man illa om mig på nåt sätt så får man väl göra det då. Det är rätt så skönt att landa i att tycka rätt så bra om sig själv mitt i allt eller alla fall strunta i de som inte tycker att man är ok som man är.
  Jag har rätt så mcyket självironiska skämt liksom och det vet jag att en del kan ta illa upp om. Ibland försöker jag skärpa mig, samtidigt är jag ju en glad skit så då får väl folk låta bli att fatta att det bara är mig själv jag är ironisk om då.
  Ha det bra och kul att läsa din blogg.
  🙂

  Svara
 2. Smulan

  Jag kan oxå vara rätt så självironisk. Inte alltid uppskattat 😉

  Folk får ta mig som jag är annars får de strunta i det. Det är inte min förlust 😉

  Roligt att du tycker det är roligt att läsa min blogg. Du är välkommen fler ggr!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: