web analytics
Gå till innehåll

Hur lågt får man sjunka?

Jag flyttade hit från Skåne för 9 år sedan. Den första tiden så frågade jag mig själv om jag gjorde rätt. Jag visste inom mig att jag hade gjort rätt men ändå så fanns rädslan där någonstans. Det var inte så konstigt egentligen för jag hade ju ändå flyttat upp 30 mil till en ö där jag inte hade en enda människa att ty mig till mer än min sambo. 

Häromdagen så hände det något som visade mig än en gång att jag gjorde rätt som lämnade min släkt bakom mig. Jag är så otroligt glad över att få slippa deras intriger och deras ohjärtliga bemötande och framför allt elaka kommentarer. 

En kusin till mig fyllde 45 år häromdagen och denna kusin har alltid mina föräldrar tagit bakom ryggen så fort det har varit något. De har hjälpt honom så mycket de har kunnat och de har försvarat honom så fort det har sagts något negativt om honom. De kallade honom till och med som sin extrason. 

Han fyllde år på en vardag och de hade hört att han skulle ha öppet hus den ena dagen på helgen. Mamma och hennes man, min lillasyster och lillebror med familj (jenni och deras två barn) kom dit i följe med födelsedagsbarnets syster och hennes barn. De hade presenter med sig och de gick glatt dit till födelsedagsbarnets lägenhet.

De knackar på och när dörren öppnas så får de frågan: Vad gör ni här. Ni är inte bjudna!

Det var öppet hus men ändå så hade de skickat ut bjudning till vissa valda släktingar sa födelsedagsbarnets sambo. Hon gjorde klart och tydligt för de väntande gästerna som stod i dörröppningen att de var minsann inte välkomna. De fick gå men födelsedagspresenterna blev behållna

Nu kan det ju vara som så här att födelsedagsbarnet och hans sambo hade tänkt att det skulle vara öppet hus för dom som hade fått inbjudningskort, men att vara så otrevlig mot någon som vill komma dit och gratulera den som fyller år. Min mamma och de övriga som var med tog inte för givet att få något att äta eller dricka utan de ville bara gratulera min kusin på hans 45-årsdag. Hade de inte råd med kaffe så skulle de kunnat få ett glas vatten. Det är i alla fall gratis.

Jag förstår inte varför vissa vill vara så otrevliga, det verkar som att de har något slags behov av att vara det. Att säga tack och vara snäll i sin ton när man pratar är svårt. i alla fall för en del i min släkt. Det är så att jag skäms ibland att faktiskt ha dom i min släkt. (Nu menar jag inte dom som inte är inblandade i detta. Ni vet vem ni är?)

Nu får systern till födelsedagsbarnet höra hur elak hon har varit. Hon är en falsk människa som har ljugit denna sambo rakt upp i ansiktet. Det är så sjukt at lägga sin egen skuld på någon annan människa. Min kusin (systern) har inte gjort något fel. Jag hedrar henne för att hon gjorde det som var det rätta i den situationen. Hon valde att gå i stället för att känna sig intvingad.

Så här skrev födelsedagsbarnets svägerska om födelsedagsbarnets syster och min mamma med övriga familjemedlemmar

Citat: Dålig stil av en svägerska. Hur kan man komma till en privat fest , och ta med sig inte bara 1 utan 7 objudna gäster, utan att talat med värden/värdinnan före? Ljuga och skylla på andra? Om man får en inbjudan, svarar man JA el NEJ, om man kommer el ej, hur många som kommer. Om man inte förstår inbjudan, kan man fråga värden/värdinnan före vad som avses. Hur kan 7 gäster ha mage att komma utan inbjudan?

Ja vad ska man säga? För att vara objudna gäster så gick det bra att ta emot födelsedagspresenterna. Det är så att man skäms. Barnen var inte heller välkomna. Det är skrämmande. Om det är någon som kör med dålig stil så är det personen som skrivit det ovanför och sambon till födelsedagsbarnet. Den människan borde gå en kurs i vett och etikett!...eller en charmkurs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: