Gå till innehåll

Hur långt får man gå?


Jag läste en artikel i aftonbladet om Magnus Kahnberg. Han hade fått sig en tackling som hette duga av Sebastian Karlssons under en ishockeymatch. När jag läste den artikeln så kom det flera frågor fram.

Får man verkligen tackla hur som helst? Finns det inga regler på hur "rå" man får vara? Om en spelare får så pass svåra skador av den tackling dom fick som ger framtida men får dom ersättning för det? Den som gav tacklingen, får han betala eller det går via försäkringen?Om den som får en tackling går bort av sina skador. Vem står som skyldig då?

Ute på gatan så hade det varit dråp eller vållande till annans död. Hur är det egentligen när det sker inom en sport som ishockey?

En tackling kan ta hårt och det gjorde det tydligen denna gången. Magnus blev rätt så knockad och Sebastian var den som knockade honom. Har han egentligen några tankar om det hela? Skulle vara intressant att veta hur han som tacklade så illa ser på det.

Från tråkigt till något roligare. Sonen ska ju konfirmeras och då är det kyrkan som gäller. De ska gå 18 ggr under läsåret och vi gick i går. Det hade vi gjort ändå då det var en minnesgudstjänst för pappa. Idag gick han till kyrkan och lyssnade på dagens gudstjänst. Vi gick dit och lyssnade och sedan gick vi hem. Snart har förmiddagen gått och jag har inte hunnit med mycket mer än så, men det ska bli ändringar på det nu.

Ha en fin dag så hörs vi senare.

Follow @smulan820 Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: