web analytics
Gå till innehåll

Ice Cream Girls

I morse sa min femåring att han ville vara hemma hos mig och mysa. Vilket han naturligtvis fick. Vi har myst och kramats. I eftermiddag så åkte vi in till Kalmar och mötet därinne var intressant. Vi ska dit igen och det ska bli ännu mer intressant vad som kommer fram då.

Ikväll har jag sambon på vift. Han installerar en robotgräsklippare någonstans. Själv har jag bara varit lite och försökt att få in informationen som vi fick i Kalmar. Nu har jag lagt barnen och jag sitter och funderar på vad jag ska göra.

Andra delen av Ice Cream Girls går på SVT1 idag. Den ska jag se i alla fall. Om inget annat så ska jag spela in den.

I morgon går mina två stora högstadieelever ut skolan. Robin går ut 9:an och ska till hösten förhoppningsvis gå på gymnasiet. Stéphanie går ut åttan och ska förbereda sig på att bli äldst på skolan då hon hamnar i nionde klass.

Till hösten ska även sexorna gå på högstadiet och det är jag inte så glad över ärligt talat. De har fram till nu gått i mellanstadiet som jag tycker är rätt plats för sexorna. Men nu ska kommunen spara in pengar så de sätter sexorna bland de stora på högstadiet.

Jag anser inte att sexorna är tillräckligt stora för att möta de stora på högstadiet. De är inte mogna för det tycker jag. Tycker att kommunen sparar in pengar på helt fel ställen, men det är ingen nyhet!

Mina tvillingar ska upp i femman nu till hösten och året därefter ska de slussas ut direkt till högstadiet. Ett högstadie fast de egentligen är mellanstadieelever. Nej jag gillar det inte!

Nu ska jag gå min runda och se om barnen sover, för sen är det dags för mig att göra mig i ordning och gå och lägga mig. Ha en fin kväll!

Intressant?

1 reaktion på ”Ice Cream Girls

  1. Carola L

    Att flytta sexorna har nog en hel del med betygen att göra - lärare får bara betygsätta ämnen de är utbildade i i och med den nya legitimationen - när man läser till lärare (oavsett åldersgrupp man ska undervisa) gör man ju ett val Sv-SO t.ex. då får man inte sätta betyg i matte och NO-ämnen t.ex. - inte slöjd, idrott o.s.v. heller. Mina barn går på en skola där alla stadier är samlade och jag tycker att det funkar utmärkt. Att eleverna får utbildade lärare tidigare är ju toppen.

    Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: