web analytics
Gå till innehåll

Incest är olagligt

Det här är inte klokt. Jag är så trött. Känner mig smått tung i huvudet. Kan det vara all smarthet som tar plats? 😉

Jag var inte så smart för en en timma sen. Jag gick ner till tvättstugan o tog ur tvätten från torktumlaren, sen hängde jag upp den våta tvätten som fanns i tvättmaskinen o lade in det som skulle tumlas i torktumlaren. Sen tog jag o lade i tvätt i tvättmaskinen o satte i gång den.

Jag väntade tills jag såg att maskinen hade gått i gång o vände mig sen om o skulle ta min rentvätt som var klar o gå upp. Den var borta. Spårlöst borta. Däremot så stod den andra tvättkorgen kvar som jag hade burit ner. Den var fortfarande full med tvätt.

Det gick ju inte i hop för jag hade lagt in tvätt i min tvättmaskin. Hmmm...jag hade råkat ta min rena tvätt o lagt in igen i tvättmaskinen.

Jaha. Nu tvättar jag alltså ren tvätt med. Kom inte o säg att jag inte är flitig!

Måste ha varit den friska luftens fel. Jag hade tagit barnen o gått ner till stan o gick där en runda. Skönt väder men lite kallt var det. Handlade lite o gick till pappa en stund. Jag fick nog för mycket frisk luft!

Idag har jag planer på att städa. Har gjort en del o ska snart fortsätta, men måste nog ha en kopp kaffe först, och två alvedon. Har smått huvudvärk.

Två syskon som har sex med varandra.

Det är en rubrik som mötte mina ögon. Jag läste om syskonparet från Kalmar som hade sex med varandra. Det debatteras om det på de olika nyhetssajterna. Många tycker att det var ok för syskonparet att ha sex med varandra o att det inte ska straffas med fängelse.

Jag kan inte låta bli att förlika det med något annat straffbart. Om nu en rånare går in på en bank o rånar den. Han/han blir tagen o straffas med fängelse. För det står i lagen att det är straffbart att råna banker.

Det står i lagen att syskon inte får ha sex med varandra. Om nu syskon har sex med varandra varför ska inte de straffas då som rånaren gör?

Båda handlingarna är ju olagliga!

Karin Ahlborg tycker att det vore medeltida att straffa dom o jag kan inte riktigt hålla med. Jag hänvisar till lagen igen. Det måste finnas gränser. Det finns skäl till att syskon inte kan få ha sex med varandra. Det står kanske inte i lagen varför. Det vet jag inte men min personliga åsikt använder jag mig av nu.

Om ett par har sex så kan det resultera i graviditet. Ett barn som kan få genetiska skador. Nu tänker många säkert att det behöver inte bli barn. Nej det behöver inte det men det finns dom som har blivit gravid med sitt syskon o som inte har tänkt på barnets bästa utan enbart på sig själv o fött barnet. Det finns fall där de har gjort flera barn medvetet och samtliga har fått genetiska skador.

Frivillig sex eller ej. Jag tycker det är bra att den är förbjuden. Just för att det finns dom som inte tänker längre än vad näsan räcker till!  Nej jag säger det igen. Det står i lagen att det är förbjudet och lagen ska ju följas. Vad ska man annars med en lag till?
Nej nu slutar jag innan det blir alltför tjatigt. Jag ska dricka mitt kaffe o sen fortsätta städningen. Ha en fin dag alla läsare!

10 reaktioner på ”Incest är olagligt

 1. Henrik

  "Det står i lagen att syskon inte får ha sex med varandra. Om nu syskon har sex med varandra varför ska inte de straffas då som rånaren gör?

  Båda handlingarna är ju olagliga!"
  Det är ju lagen som är fel.
  Du är ju inte klok om du tycker de ska i fängelse för det!
  Båda var ju med på det.

  Svara
 2. Smulan

  Ja du får tycka vad du vill. Tycker du inte att jag är klok som vill att lagen ska följas då tycker jag du inte är klok som tycker det är ok att bryta den!

  De visste att det var olagligt. Det borde de veta iaf. De kunde låtit bli att varandra! De gjorde sitt val o alla val har konsekvenser!

  Skulle det vara ok för syskon att ha sex med varandra så stackars dom som blir tvingade till sex inom syskonskaran!

  Svara
 3. Anonymous

  Det är konstigt att det finns människor som tycker att incest är ok om båda är med på det. De säger att det finns preventivmedel och rycker på axlarna.

  Med andra ord tycker de att frivilligt sex mellan föräldrar och byxmyndiga barn är ok.

  En pappa kan i så fall ha sex med sin 15-årige son, och då behöver de inte ens tänka på preventivmedel. När sonen fyllt 18 så ska de väl kunna få gifta sig också, och kanske adoptera barn.

  Vad säger incestförespråkarna om de argumenten? Tycker de att incest är helt i sin ordning när båda är vuxna nog och gör det frivilligt, så har de inga argument alls mot förälder-barn-incest förutom att det är "äckligt" eller liknande.

  Nej, det finns djupare skäl till att incest är olagligt än att det handlar om att hindra folk från frivilliga handlingar. Friska människor känner instinktivt att familjemedlemmar man vuxit upp med är asexuella. Skälet är det sociala trygghetsbehovet hos flockdjur, som vi är, samt att vi ska söka arvsanlag för vår avkomma utanför den närmsta släkten.

  Lagen mot incest är en moralisk lag, och moral är koder som behövs för att samhället ska fungera. Moral finns för att vi inte ska skada, förstöra, skapa avsky och hat mot varandra.

  Det var en moralisk lag som satte Armin Maiwes i fängelse efter att ha dödat och ätit upp Bernd Brandes, trots att det var frivilligt från båda parter.

  /Peter

  Svara
 4. Smulan

  Peter! Det var den bästa kommentar jag har läst. Precis så är det! Jag tycker det är helt otroligt att det finns folk som tycker det är ok.

  Tack för dina rader!

  Svara
 5. Anonymous

  Hur dumma kommentarer som helst. Varför ska man in i folks sängkammare och bestämma hur de ska bete sig där. Vilket jävla förmynderi. Ta bort den här medeltida lagen!
  Det här är ju två vuxna människor och jämför man med pedofili så är man ju helt ute och snurrar. Nästa argument är då att chansen är större att avkomman blir dålig. Visst, det är den ju för kvinnor över 40 också. In med dem också då i fängelse om de vill ha sex! Eller? För många handikappade gäller samma sak.
  Signaturen Peter jämför sex med att döda människor. Jämförelsen haltar som en giraff på styltor.
  Man får väl vara glad att ni inte vill elda upp dem. Jag förmodar att flera här är religiösa fundamentalister som inte längre kan bränna sina meningsmotståndare levande.

  Svara
 6. Smulan

  Ja o du anonym kom med den 5:e kommentaren som var dum isf!

  Det handlar inte om vad andra gör i sovrummet. Det struntar jag väl i. Däremot så struntar jag inte i att det är en lag som bryts o att det är så många som tycker att det är ok med det.

  Svara
 7. Anonymous

  Tack för den positiva kommentaren om min kommentar. 🙂

  Anonym 7 mars 2010 15.39 skriver: Nästa argument är då att chansen är större att avkomman blir dålig. Visst, det är den ju för kvinnor över 40 också. In med dem också då i fängelse om de vill ha sex! Eller? För många handikappade gäller samma sak. "

  Ska man alltså tillåta fler anledningar för att barn ska dömas till genetiska sjukdomar, handikapp och missbildningar, bara för att oansvariga nära släktingar oansvarigt vill idka blodskam?

  Det är som att argumentera för att cigaretter och alkohol är farligt men lagligt, så då kan vi tillåta alla andra droger också. Eller att lagarna mot rattfylla bör skrotas, eftersom "det inte gått att stoppa trots alla år med lagen".

  Det är inte pedofili om en pappa har frivilligt sex med sin 15-åriga dotter eller son. Det är den frivilliga incesten du och andra vill tillåta!

  "Jag förmodar att flera här är religiösa fundamentalister som inte längre kan bränna sina meningsmotståndare levande."

  Nej, jag är inte religiös. Jag är inte ens medlem i Svenska Kyrkan, och är så nära ateist man kan komma. Inom flera religioner är dessutom kusingiftermål accepterat.

  Incesttabut är en sund norm. Inte bara förstärker inavel negativa genetiska egenskaper, utan förstör även familjeband. Det orsakar avsky, ångest, våld, fejder och utstötning. Det påverkar samhället lika negativt som mången annan kriminalitet i slutänden.

  Skulle du acceptera om din far inledde ett sexuellt förhållande med din syster eller bror?

  "Signaturen Peter jämför sex med att döda människor. Jämförelsen haltar som en giraff på styltor."

  Inte alls. Bernd Brandes bad Armin Meiwes om att få bli dödad och äten. Det var deras högsta vilja och önskemål! Du som är så "tolerant" borde väl likna det vid dödshjälp? Vad angår det dig om någon vill bli uppäten?

  Tänk efter lite. Tänk lite längre än att bara acceptera individers egoistiska krav. Vi människor är flockdjur, och vad individer gör kan påverka flocken både fysiskt och mentalt, och det avgör till sist riktningen på det samhälle vi lever i. Det påverkar hur vi fungerar tillsammans, tryggheten och i längden vår existens.

  /Peter

  Svara
 8. Håkan

  Kollade på wikipedia.Incest är lagligt i Frankrike,Belgien,Holland,Luxemburg,Portugal,Brasilien,Argentina bla.Det visste man inte förrän nu

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: