Gå till innehåll

Inledde nya året med hjärtklappning och ångest

Gott Nytt År mina vänner. Jag hoppas att ni alla får ett fint år och att ni fick en fin nyårsafton. Jag hade nästan alla mina barn hemma. Beatrice fattades men hon firade med sin pojkvän och med några vänner.

Mitt år 2019 avslutades med ångest och hjärtklappning och år 2020 började med samma. Hur ska man tolka det? Är det som min samtalskontakt säger att det bara kan bli bättre?

Jag var hos henne igår och jag mådde så dåligt. Hon frågade om hon fick ringa till psykakuten och prata med dom. Efter ett tag så jag ja. Hon gick iväg och kom tillbaka. Hon frågade om hon fick lov att följa med mig dit. Efter en stund så så jag ja.

Den stunden kändes inte alls bra. Psykakuten vill man inte hamna på. Min samtalskontakt så att det behövs kanske bara justering på medicinen.

Vi gick dit. Jag var väntad. Fick sitta i väntrummet. Fick en kopp kaffe. Efter en stund så fick jag träffa en sköterska. Fick fylla i ett papper om mitt mående. Hon frågade vad jag sa om läkaren ansåg att jag skulle läggas in. Jag ville naturligtvis inte det. Skulle jag åka hem så fick jag inte gå ut ensam när ångesten slog till då jag får mörka tankar.

Efter en stund så var jag klar för denna gång. Ännu en vända i väntrummet blev det och sedan kom en doktor.

Min dotter hade kommit nu och var med mig inne. Jag svarade på doktorns frågor. Hon frågar hur jag ställer mig för att läggas in. Mitt svar blir detsamma som till sköterskan. En plan upprättades. Jag fick behovsmedicin utskrivet. Blir det inte bra så fick jag komma tillbaka. Jag går därifrån med min dotter och innan vi blir utsläppta så säger sköterskan till min dotter: Ni håller lite koll va?

Ut från psykakuten och upp till min samtalskontakt för att boka ny tid. Fick en om en vecka. Jag kommer förmodligen känna att det är evigheter bort.

Idag har vi varit 15 personer och det har varit mycket ljud överallt. Ångesten har avlöst men värst var det på kvällen. Jag inledde året med hjärtklappning. Min samtalskontakt har nog rätt, det kan bara bli bättre.

Gott Nytt År ❤

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: