web analytics
Gå till innehåll

Inskolningsdag

Man blir trött av att gå på dagis. Jag ska aldrig säga att barnen bara leker. De har ett heltids arbete!

Jag har aldrig sagt att barnen bara leker men att de är trött på kvällen förstår jag idag ännu bättre varför de är. Vilken kondis de har. En annan blir ju trött av att bara titta på.

Först ut på inskolningsdagen var Hampus. Jag hade Pontus med mig hela tiden. Det gick hur bra som helst. Personalen var underbara och barnen flöt in så bra.

Hampus kände sig hemma efter ett tag så han försvann i väg och lekte på egen hand. Pontus var mest där jag var men efter någon timma så lossnade det även för han. I morgon är det på hans avdelning men Hampus ska in på sin egen. Jag tror att det kommer gå hur bra som helst. I morgon är det Fredrik som är med.

De visade oss först runt. Det var ingen liten avdelning. Jag frågade hur många barn de hade så blev jag lite chockad av svaret. 47 st sa hon. 47 på st????? Men hon svarade glatt att det var bara på Hampus avdelning. De var 75 barn på hela huset!

Oj. 47 barn på EN avdelning! Det låter mycket, men under dagen som jag var där så vart jag än gick i huset så fanns det en vuxen i närheten. Det var stora utrymmen och barnen sprang inte från rum till rum utan de var i det rum som de gick till.

Efter rundvandringen så var det dags att gå ut. Vi var ute ca 10 min i solskenet, sen kom regnet. Inget duggregn då utan ett riktigt ösregn. Barnen fortsatte att vara ute. Ja även vi vuxna. Jag fick tack o lov en kopp kaffe att värma mig med.

Barnen lekte glatt vidare och lika plötsligt som regnet kom försvann det. Sen sken solen igen.

Halv 12 var det dags för middag. De serverar buffé. Barnen tar det dom vill ha. Det är en rätt med grönsaker, men det är bra att barnen lär sig själva att ta sin mat tycker jag. De tar det dom äter och när de kommer upp i skolåldern så ska de ju ta sin egen bricka o ta mat. Lika bra o kunna det innan de börjar skolan.

Efter maten var det sagostund. Där fick jag gå ut med Pontus för han ville inte alls sitta stilla. Han hade mycket roligare med att hoppa runt tyckte han.  Leka fick han göra efter sagostunden då det var fri lek. Hampus fastnade med tågen. Ja Pontus med. De satt där ett bra tag o lekte.

Kl 14:15 var det dags för mellanmål och efter den så gick vi hemåt. Då hade vi varit där sen kl 9 i morse. En mycket lärorik dag för oss alla.

Nu sitter man här och är allmänt trött. När jag kom hem så fixade jag till lite här hemma. Lagade mat o nu sitter jag här o väntar på att Fredrik ska komma hem. Han är på övning i kväll.

Jag läste något som fick mig att höja på ögonbrynen i kväll. I aftonbladet (så klart 😉 läste jag att en nybliven mamma som fick barn genom kejsarsnitt fick städa sitt eget rum innan hon åkte hem. Skandal anser jag att det är.

Hur 17 kan en nybliven mamma vara tvungen till en sådan sak? Speciellt om hon dessutom har fött barn via kejsarsnitt. Helt sanslöst. Har vården verkligen blivit såååååå förändrad? Jag vet att den har blivit sämre men så mycket sämre trodde jag ändå inte att den var. Är jag verkligen så naiv?

Idag var det första skoldagen för mina barn. Det gick bra och alla trivdes jättebra. Tack o lov. Det är många som har ont i magen vid skolstart. Många blir mobbade och tycker att skolan är pest tack vare det. Har själv haft en son som blev mobbad och vi har kämpat som djur för att han ska få det bra.

Jag blev själv mobbad som barn så jag vet vad dessa stackars elever går igenom. Känslan de har och framförallt rädslan. Stackars barn. De behöver stöd men det är inte alltid de får det tyvärr. Det finns dom som inte berättar men på något sätt måste man kunna se på ett barn om han/hon mår bra.

Nej. Nu ska jag natta min kudde. God natt o sov gott!


Intressant?

Smickra mig 😉  Flattr this

Tycker du om min blogg? Lägg gärna till den i bloglovin eller i följaren till höger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: