web analytics
Gå till innehåll

Inte ”mitt” barn

Tänk sådan skillnad det är när det gäller faderskap. Ogifta män blir kallade till kommunen för att skriva under faderskapet. Vittnen ska sedan bevittna att mannen har skrivit på. Är man gift och får barn under äktenskapet så blir den blivande mannen direkt pappa utan att behöva skriva på några papper.

Jag kan ju tycka att det är helt fel åt skogen faktiskt. Bara för att ett barn blir till och föds under ett äktenskap så behöver inte barnet vara den äkta mannens. Tänk om mamman har varit otrogen och blivit med barn. Den äkta mannen blir direkt pappa till ett barn som då inte är hans. I den situationen måste han strida för att bli fråntagen papparollen. En process som både kostar en del pengar samt en massa tid och lidande.

Är man ogift så ska mamman bekräfta att de båda föräldrarna har gemensam vårdnad. Går inte kvinnan med på det så skriver hon inte under heller och en ny process börjar. Är man gift så blir båda föräldrarna direkt vårdnadshavare och tänk då om barnet som föds inte är mannens? Det hela blir fel från början. Det första barnet får uppleva när den föds är att inte vara önskvärd. Den pappa som står på papperna är inte pappa och vill svära sig fri från det. Stackars barn säger jag bara! Finns det verkligen inget bättre sätt?


Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: