web analytics
Gå till innehåll

Inte var dag folk friar till en

Vilken dag det var i går. Jag satt på en bänk på Storgatan när jag fick för mig att gå in på Hörnan och köpa mig en kvällstidning. När jag kom in och skulle försöka ta mig en tidning så kom jag inte till för det stod en kvinna och läste ur en skvallertidning. Jag försökte nå kvällstidningarna men det gick inte för att denna kvinna stod i vägen.

Jag räckte fram handen för att få tag på kvällssposten och då såg kvinnan att det var någon som vill komma åt tidningarna. Åh ursäkta mig säger hon och tittar surt på mig. Ja ursäkta mig. Jag är bara någon som vill KÖPA en tidning sa jag.

Hon stod där länge och läste och inte hade hon någon tidning med sig ut heller. Så jäkla dåligt av henne att läsa tidningen inne i affären.

Sen satte jag mig på en bänk och strax därefter så kom det en söt liten pojke gående. Hans mamma kom strax därefter. Hon var höggravid och hade en jättekort åtsittande klänning på sig. Jag tycker att gravida kvinnor är vackra. Jag bara tänkte att hon måste vara stolt.

Sen gör hon det som jag gärna hade velat undgå att se. hon bockar sig för att ta upp något som pojken tappade. Det är väl en sak att bocka sig men tyvärr så hade hon häcken mot mitt håll och jag kunde se rakt in i mumindalen. Det var mindre trevligt kan jag tala om.

Jag började läsa min tidning i stället och då kommer det en äldre herre med rullator och frågar om han får gifta sig med mig. Nej sa jag, det vill jag inte. Är du gift? frågar han. Precis som att det var det enda skälet till att jag skulle ha sagt nej?!

Jag svarade vänligt att jag var lyckligt förlovad. Det hjälpte inte utan han skulle sätta sig bredvid mig. Där satt jag ihopklämd med en äldre man som hade behövt att duscha. Jag tänkte att solen sken och fåglarna kvittrade. Visst är det härligt att leva! Men det hjälpte inte riktigt i den stunden. Jag undrade vad jag hade gjort vår skapare för ont.

Idag är det en ny dag och solen skiner som aldrig förr. Jag ska njuta av tiden så länge den finns. Ha en fin dag!

Intressant?

1 reaktion på ”Inte var dag folk friar till en

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: