web analytics
Gå till innehåll

Jag fick batelsin

Jag är trött! Otroligt trött. Jag funderar skarpt på att gå o lägga mig. Har smått ont i huvudet så det blir nog en alvedon och ett glas vatten.

Mina twins ville att jag skulle komma o hälsa på dom en stund på skolan. Det är så skönt att kunna gå hemma o faktiskt kunna göra barnen glada o göra som de vill. Jag gick dit och var med i skolan 2 timmar. Jag fick äta med dom. Pizza idag så det var ju inte helt fel.

Sen var jag med ute på lunchrasten. Beatrice gjorde sina berömda armband av garn. Hon stod o gjorde dom ute på gården.

Jag fick ett jättefint som hon gjorde. Stolt har jag det runt min handled just nu. Hon flätade med tre fina färger.

Garntrådarna var säkert en meter långa. Men hon gav sig inte utan hon flätade på 😉

Den gick några varv runt min handled 😉

Jag var med under deras nästa lektion som var musik. Det var roligt o vara med. Så duktiga barnen är. De sjöng även en låt på engelska. Efter musiklektionen så var det dags för post o läxa. Sen var det dags för rast igen.

Benjamin hade fullt upp med att spela kula. Innan spelade dom så att den som träffade motståndarens kula vann den direkt.

Nu är det först till 5. Smart tycker jag för de förlorar inte så många kulor då o blir mindre besvikna. Det blir lite mer sport i det hela med.

Ett tag var det bara fotboll som gällde, men nu är det kulor. Iaf för killarna. Tjejerna hoppade alltid hopprep men det har de tagit en paus på nu. Nu är det sandlådan som gäller.

Beatrice gick runt med mig lite på skolgården. Hon berättade att alla i barnen har vars ett träd på o runt skolan. De ska ha koll på det trädet varje årstid. De har mätt trädet de har och skrivit upp det. Sen mäter dom varje årstid för att se hur mycket större trädet har blivit under perioden.

Här har vi Beatrice träd. Hon har mätt omkretsen på den. Hon fick den till 72 cm. De har livlig fantasi barnen. De skulle skriva om vad de trodde trädet tänkte.

Beatrice skrev att hennes träd såg huset som står på andra sidan vägen och att trädet kände frihet. Det längtade kanske att gå ut o gå.

En promenad i stan var kanske trädets önskan.

Hon visade även sina klasskamraters träd som dom har. De är 15 st i klassen o hon visste vilket träd alla de andra hade.

Sen kom vi till Benjamins träd. Det var inte lika stor i omkrets utan enligt Beatrice var den bara 22. Jag tror att den var lite större men jag sa inget 😉

Det var en mycket givande dag faktiskt o jag fick möjligheten att få göra något som många skulle vilja göra men inte kan - få några timmar med några av barnen i skolan!

Tycker det är så skönt att få denna möjligheten. Det är guld värt!

Jag hämtade de små från dagis. Naturligtvis så skulle det regna då. Antagligen bara för att jag gick. Jag frågade som vanligt de små vad de fick för lunch idag.

Pontus: Jag fick ingen ost iaf.
Jag: Ok. Vad fick du för lunch då (frågade jag igen)
Pontus: Jag fick ingen macka heller.
Jag: Ok. Vad fick du då? Vad hade ni till lunch då?
Pontus: Jag fick batelsin iaf.

Batelsin? Vad är det för lunch? Ja det var ju naturligtvis apelsin. Men det får dom efter maten. Vad det var fick jag inte veta. Jag frågade Hampus men han säger alltid kött och potatis. När Pontus är lite mer talför så sägen han alltid kyckling.

Jag vet att de har samma mat som de stora barnen o då jag var på skolan o åt lunch med tvillingarna så visste jag ju att det var pizza, men att få de två små att säga det!!!...det gick inte så bra 😉

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: