web analytics
Gå till innehåll

Jag har fått en ny titel :-)

Det har varit en givande helg. Tove bjöd på lite dramatik när hennes värkar började komma igång. Det var dags för att börja ett nytt kapitel i livet. I går var det äntligen dags 🙂 efter en lång väntan.  Jag blev farmor och Robin blev pappa <3

Klockan 01:00 väcktes jag av Sally då hon skällde till. Det var på Robin men det visste hon inte då. Robin kom in till mig o frågade om jag ville komma till Tove som satt i vardagsrummet. Jag gick in dit o där låg hon med värker.  Det var 5-7 min mellan värkarna.

Jag ringde till förlossningen så Tove kunde prata med dom. De sa hon skulle vänta tills idag. Men när klockan var runt tre på natten så kallade Robin upp mig. Vi klockade värkarna som kom med 5 minuters mellanrum. Jag ringde förlossningen igen o de sa vi skulle åka in så de fick undersöka henne. Så klockan 03:14 så satt vi i bilen på väg in till Kalmar. I bilen på vägen in så kom värkarna med 4 minuters mellanrum.

Vi kom in klockan 03:55 o värkarna kom tätare nu. Vi ställde bilen precis utanför o från bilen till förlossningen fick hon 5 värkar. Tove fick samma rum som jag låg i när jag skulle ha Pontus. Det var ju lite häftigt. Det var minste än vad jag kom ihåg att det var. Robinvar duktig på att stötta henne. Jag påminde henne hur hon skulle andas o vi masserade hennes rygg. Hon var jätteduktig.

Jag o Fredrik satte oss i diagrammet. Jag ringde till Toves pappa o mamma. Berättade att Tove var inne på förlossningen. Sen sms:de jag Toves brödrar. Jag ville inte ringa den äldre brodern då han har småbarn. De fick veta det i alla fall.

Klockan 06:55 så kom Robin och berättade att lillflickan var ute. Hon föddes 06:37 och hade svart hår. Fredrik åkte 06:15 för han skulle jobba vid 8. Själv satt jag kvar och väntade på att Robin skulle berätta att allt var färdigt. Sköterskorna höll fortfarande på med Tove och den lilla. Robin kom ut emellanåt och informerade lite. När kl var 09:25 så kom en sköterska och frågade efter en farmor. Jag tittade upp och sa att det var nog jag.

Jag kom in och kramade om Tove och sedan Robin och sen såg jag det ljuvligaste man kunde se. En liten söt docka i Robins famn. Så underbart söt var hon. Robin skulle ta p sig sin tröja så sköterskan gav henne till mig. Det var en härlig känsla och få hålla henne bara någon timma gammal. Hon var så lätt och så underbart söt.

Robin fick tillbaka henne för han skulle med sköterskorna till Neovaggan där hon skulle ligga för tillsyn. Hon rosslade när hon andades. Hon hade svalt lite fostervatten, men det är vanligt att de gör det. Jag var kvar under eftermiddagen. De hade inte fått sitt rum när jag var där så jag köpte lite fika till oss. Sen åkte jag och flickorna hem. Tänkte att de behövde vila när de väl fick sitt rum.

Jag fick bilder på lillflickan men har inte velat lägga ut dom innan föräldrarna gjorde det. Visst är hon söt lillsessan?! <3 Hon har drag från de båda. Hårfästet är som när Robin var lite. Även formen på munnen.

Nellie

Nellie

Nellie

Publicerat den Kategorier Barnen, Livet

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

4 reaktioner på ”Jag har fått en ny titel :-)

 1. Lotta

  Hej Farmor...!
  Så länge sedan som jag lämnade ifrån mig ett meddelande till dig men nu bara måste jag och jag lovar att bli bättre.
  Så underbart vacker/söt flicka.
  Så fina dom är alla tre.
  Hipp hipp Hurra och stort grattis till mamma, pappa och lilla flickan.
  & stort stort Grattis till farmor, farfar, fastrar och farbröder... ja ett bamsestort grattis till er alla.
  Kramar från mig!
  /Lotta

  Svara
  1. Lisa (sjubarnsmamman)

   Hej Lotta 🙂 Roligt att se dig här. Tack så mycket 🙂 Det är verkligen härligt och jag har sett så ram emot denna lilla skatt. Var inne dag och snusade bebis. Hon är bara så underbart söt 🙂
   Kram och ha en fin kväll.

   Svara
  1. Lisa (sjubarnsmamman)

   Tack 🙂 Ja det är det verkligen. Man kommer in i ett nytt skede i livet 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: