web analytics
Gå till innehåll

Jag har gjort många misstag

Nu är det inte många dagar kvar av detta året. Snart dags för en summering av år 2022. I skrivande stund så frågar jag mig själv: Har jag något att skriva om? Det står still i mitt huvud just nu.

Det är arbetsdag för många. Så även för Fredrik. Det är jullov så jag har två pojkar hemma. Det är tyst och stilla i huset. Det märks att vi inte är så många hemma nuförtiden. Förr var det fullt hus. Barnen blir stora och flera har flyttat hemifrån. Det är så livet är.

Jag älskar tystnaden men samtidigt så saknar jag stöket och pratet runtomkring mig. Men jag är en människa som försöker se det positiva i allt. Det positiva med att vi är så få i huset är att jag får tid för dom som bor hemma. Barnen kan prata utan att bli avbrutna. Jag kan lyssna utan att bli störd. Vi ser på film i tysthet och bara det är lugnande.

Jag har läst och lyssnat på andra mammor som har många barn. Det är nästan alltid roliga saker man kan läsa om. Allt verkar så bra. Dom hinner med såååååå mycket. Härligt att läsa men allt är inte vara en rosa himmel. Jag har 7 barn. Hade jag hunnit med allt det som jag läst att dom har gjort så hade jag varit lycklig. Att dela dygnets timmar på antalet barn så blir det inte mycket tid till var och en. Jag skulle vilja ha hunnit med så mycket mer, men jag är inte mer än människa med två händer.

Jag har barn med speciella behov. Några av barnen har behövt mer tid. De barn som inte har speciella behov behöver tid ändå. Tyvärr så har dessa barn inte fått den tid som de har behövt. Det är så sanningen ser ut. Men det innebär inte att jag älskar dom barnen mindre. Absolut inte! Det innebär inte att jag inte har sett deras behov och det innebär inte att jag har struntat i dom. Tiden har inte funnits där. Ibland inte orken. Skäms för att skriva det men det är så det är.

Jag har haft ett kämpigt liv sedan barnsben. Jag har kämpat sedan jag blev med mina barn och sedan mina barn föddes. Jag har gjort det bästa av de situationer som kommit upp. Mer har jag inte kunnat göra. Finns det saker jag kunnat gjort annorlunda? Absolut är det så. Ångrar jag saker jag gjort och sagt? Helt klart! Men kan jag göra det ogjort? Nej! Men däremot så har jag lärt mig en del av det som hänt. Tar till mig det och gör annorlunda i framtiden.

Som barn drömmer man sig bort. Många drömmer om att få träffa prinsen. Själv drömde jag om att överleva. Som ungdom drömmer många om att få träffa den rätta. Själv drömde jag om att överleva. I vuxen ålder drömde många om att få ett stillsamt liv. Träffa den rätta och bygga en framtid men man och barn. Själv drömde jag om att överleva. Mitt liv har sett likadant ut sedan barnsben. Jag ser den röda tråden som gått genom mitt liv.

Idag försöker jag att leva. Inte bara att överleva utan även att leva. Det är inte lätt. Jag vet inte hur jag ska göra. Jag försöker att förstå. Jag försöker förstå hur livet har varit. Vad som är rätt och vad som är fel. Jag försöker.

Under tiden som jag försöker överleva så tar jag hand om barn och hus. Det är tufft att att återta livet. Det liv som jag är värd. Jag gör misstag...som många andra. Jag försöker ta lärdom av dom. Se det för vad det är. Inte lätt, men jag försöker!

Oj...Det blev en svammelblogg idag med.

Hoppas att ni har det bra. Önskar er en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: