web analytics
Gå till innehåll

Jag har hittat hem

Den meningen så en god vän till mig. -Lisa, du har hittat hem.Jag har aldrig känt det så förut men de senaste åren så har det känts allt mer rätt.

Jag har varit med om mycket i mitt liv. En ryggsäck som väger en hel del. Psykisk och fysisk misshandel, sexuella övergrepp, mobbning mm. Jag kände mig aldrig trygg, varken som barn eller som ungdom. Jag var rädd för att somna på kvällen och rädd för att vakna på morgonen. De känslor som man bar då kan komma tillbaka än idag men det är färre mellan gångerna tack och lov.

Jag har gått in på vägar genom livet som jag inte önskar någon men gudarna ska veta (missförstå mig rätt nu) att nu med facit i min hand så hade jag gått samma väg idag för idag har jag vetenskapen om vad det är jag har. Hade jag inte valt de vägar jag gått så hade jag inte suttit här med en man som älskar mig för den jag är. Jag har sju underbara barn och tre ljuvliga barnbarn.

Jag har äntligen hittat hem och här kommer jag att stanna. Dock så kan jag tycka synd om min man många gånger för på grund av det man vatit med om så blir man ibland misstänksam, rädd och fundersam. Man hamnar i situationer som man har svårt för att tolka. De som inte varit med om det jag har varit med om kan inte förstå känslorna som dyker upp, men vi andra förstår. Det är jag helt säker på.Trots att det är så längesedan som jag var tillsammans med min dåvarande man till exempel så kan tankar och känslor dyka upp. Det blir flashback. Bilder som kommer upp till ytan. En doft, en sak eller till och med bilar. Det kan ge mig ångest och min hjärna kan spela mig ett spratt.

Jag har svårt att ta emot komplimanger för i min hjärna så är den intalad att jag är precis tvärtom än vad som sägs. Att få höra att man är vacker och intelligent till exempel är för mig främmande. Jag känner mig inte vacker och att vara intelligent känns konstigt att höra då man ofta fått höra hur dum man är.

Jag är en djuptänkande person. Att analysera är något som jag nästan alltid gör. Det är många gånger som jag får säga till mig själv att bara ta till mig det som sägs eller görs. Det är inte alltid det finns baktankar. Att vara jag är inte alltid så lätt men jag skulle ändå inte vilja byta med någon annan. Jag har äntligen funnit mitt liv och det släpper jag inte.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: