web analytics
Gå till innehåll

Jag har hört om en stad ovan molnen med Hans Martin

När jag var yngre så dansade jag gammeldans. Minst en gång i månaden så åkte vi ut och dansade. Med tiden så blev det oftare än så. Jag älskade att dansa. Min mamma lärde mig att dansa gammeldans när jag var 14 år det var inte så många i min ålder som lyssnade och dansade till dansmusik. I alla fall inte öppet i vår lilla by där jag bodde.

I garderoben på dansstället så jobbade en kille som gick i min parallellklass och det var ingen höjdare för när jag kom till skolan på måndagen så visste de flesta att jag dansade gammeldans och med tanke på att jag dansade detta frivilligt så låg jag med alla gamla gubbar sa dom. Är det vad de trodde att man gjorde när man dansade så vill jag inte veta vad de gör när dom dansar!

Men jag fortsatte att dansa ändå för jag älskade att dansa helt enkelt. Jag hade hellre inga kompisar och dansade för glatta livet än att sluta med det jag älskade att göra och ha falska kompisar!

Jag hade mina dansbandsfavoriter. Vikingarna var ju helt klart bland dom. Sven-Ingvars och Sten och Stanley. Sedan hade vi Leifs Bloms och Kikki Danielsson. Sedan fanns det Tommy´s med Hans Martin. En man med en ängels röst brukade jag tänka. Hans röst gick hela vägen in i hjärtat på mig. Idag är jag 46 år gammal och jag lyssnar fortfarande på Hans Martins ljuva stämma.

En sång som jag älskar med honom är Jag har hört om en stad ovan molnen. Den sången hade jag på pappas begravning och den lyssnar jag på ibland när saknaden blir stor. Han gör den så bra och han får mig att gå tillbaka i minnet.

Lyssna och njut av den vackra rösten!

53 reaktioner på ”Jag har hört om en stad ovan molnen med Hans Martin

 1. Viktor

  Man ska göra det man älskar, trots att det finns dem som "trycker ned en".. 🙂 Man ska inte sluta med det bara för någon är elak! Bra att du stått på dig! 🙂

  Svara
 2. Anna

  wow, så starkt av dig samtidigt som det är så hemskt att man inte ska få göra det man gillar utan att folk ska vara elaka. Bara älskar att du stog emot och fortsatte att dansa!

  Svara
 3. Carro

  Så stark av dig att du fortsatte med dansen trots alla fördomar från människorna.Man ska alltid följa sitt egna hjärta och göra det man tycker om att göra.

  Svara
 4. Therese

  vilken bra låt =). Har inte heller förstått varför folk ska lägga sig i vad andra gör att det ska vara så svårt att sköta sitt istället för bry sig om alla =) man ska kunna gilla och göra vad man vill utan att få en spydig kommentar =)

  Svara
 5. Jessica

  Väldigt bra att du struntade i vad dom sa och fortsatte. Riktigt modigt i den åldern med tanke på hur skör och jobbigt det är då. Jag älskar att dansa 😍♥️😍

  Svara
 6. A

  Så himla bra att du vågade fortsätta!! I den åldern är det så himla jobbigt att få känna att man gör något som är "fel", som ingen annan gör! Verkligen glad att det finns de som vågar vara sig själva trots allt!

  Svara
 7. Sandra

  Aldrig hört den förrut, men älskade låten. Fick mig att tänka på min mamma ❤
  Jag hade heller inga vänner, men så hade jag inga direkta hobbyn heller. Man ska absolut göra det hjärtat vill, starkt av dig ❤

  Svara
 8. Hannas krypin

  Vad fint att du inte lät de negativa rösterna förstöra för dig och det som gjorde dig glad. <3

  Jag älskar verkligen den sången. Har inte hört den här versionen. Den är verkligen fin!

  Svara
 9. Amanda

  Vad tråkigt att du blev retad för att du gillade att dansa gammeldans och dansbands musik är ju bra. Det är bra att du fortsatte dansa d´falska kompisar är fel att ha 🙂

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: