web analytics
Gå till innehåll

Jag har hudsjukdomen Perioral dermatit

Jag har ju utslag i ansiktet som inte vill försvinna. Det började lätt runt munnen som sedan gick upp mot näsan till. Nu börjat det så smått gå upp mot ena ögat. Det kliar och fjällar. Det ser även ut som att jag skulle ha finnar men det är inte det. Däremot så bildas det varblåsor i porerna och knottror uppstår. Det är en rubbning i talgkörtlarna. Det låter inte mysigt alls.

 Jag fick salva som jag ska smörja på. Den var inte hemma på apoteket så jag får vänta tills lördag. Det ska bli väldigt skönt och börja med den och jag hoppas verkligen att den fungerar. Det är inte säkert att den gör det sa doktorn. Gör den inte det så blir det antibiotika i 3 månader. Läkningen av denna hudsjukdom kan ta flera månader upp till flera år. Det sista låter inte alls positivt!

Jag har en väldans otur när det gäller huden tycker jag. För flera år sedan hade jag en hudsjukdom som bara 15 % av befolkningen får och det är enbart kvinnor som får den. naturligtvis så fick jag den och jag ahde utslag över hela kroppen. Mitt ansikte var fulla med köttsår. Huden var fruktansvärt torr och oavsett hur mycket jag försökte smörja in med feta krämer så var huden lika torr igen strax efteråt. 
Sedan har jag atopisk eksem och jag har nickelallergi. Ovanpå detta så ska jag då ha denna hudsjukdom med. Räcker det inte med en kliande eksem?

Men det kunde ha varit värre och jag hoppas att salvan ska hjälpa.

Intressant?

3 reaktioner på ”Jag har hudsjukdomen Perioral dermatit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: