web analytics
Gå till innehåll

Jag önskar att alla kunde få det jag har

Har varit vaken sedan 5 i morse. Ställde klockan för att kunna höra och se min dotter Stephanie och hennes kompisar Erica och en killkompis till dom sända i radion i skolan. De pratade om Disneyfilmer och julen. Det var roligt och se dom. De var superduktiga.

De var klara vid ca 06 och då var det inte mycket lönt att sova. Medan jag låg där halvt slumrande så tänkte jag på julen och hur mysigt det kommer att bli. Alla julklappar som barnen ska få. All julmat som vi kommer att äta. Gemenskapen som vi delar.

Men sen övergick tankarna till alla dom stackare som inte kan fira julen på grund av något. Det kan vara dom som inte kan komma hem till jul. Eller så finns inte den nära och kära vännen kvar i livet. Några har inte råd att fira jul. Varje år så lever dom med ångest för att de inte kan ge sitt barn den där julklappen som den så gärna vill ha. Det finns även dom som inte har något hem alls utan de bor på gatan helt enkelt.

Varje år slängs det en massa julmat. Vi köper hem, lagar till maten och tar upp på tallriken. Nästan alltid för mycket. Jag undrar hur mycket mat det egentligen slängs varje jul?

Medan vi sitter i våra varma hem och firar jul. Öppnar den ena julklappen efter den andra. Äter oss mätta så vi knappt kan röra oss så sitter det någon ensam själ utomhus som bara har en enda önskan: Att få komma in i värmen och värma den frusna kroppen.

För mig så betyder julen glädje och kärlek. Jag älskar att se mina barns ögon tindra av glädje när de öppnar den där julklappen som de så länge velat ha. Ute någonstans sitter det i samma stund ett barn som aldrig fått se en enda julklapp. Julen för dom står för något helt annat än vad den gör för mig.

Det gör ont i hjärtat när jag tänker på dom. Mina tankar går till dom alla, men vad hjälper det? De blir utan mat och värme i alla fall. Utan kärlek. Kvar finns bara ångest, rädsla hunger och kyla. Jag är verkligen glad över att jag har det jag har! Det är ett ögonblicksverk som allt bara kan försvinna. Hade jag haft möjlighet så hade jag bjudit in så många hemlösa jag bara hade kunnat.

Jag har en enda önskan och det är att alla får vara friska och att de får vara med någon speciell person nu nr det är jul. All kärlek till er Smiley heart

Ja det var mina tankar denna tidiga morgon. Inte så roliga kanske men de är verkliga. Det är livet för många.

Ha en fin dag!

Angels are watching

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: