web analytics
Gå till innehåll

Jag som är från ”slummen” pryder din sons grav

Min son säljer majblommor och har varit duktig på att sälja. Vi har köpt några som vi alltid gör men sedan har han knackat dörr i området vi bor i samt stått utanför affärerna.

Hans farmor ringde Fredrik och ville köpa majblommor utav Pontus och sa att han kunde komma ut till henne så att hon kunde köpa av honom. Det var en snäll tanke men att min 11-åriga son skulle ta sig 4 km till henne för att hon skulle köpa majblommor utav honom tillät inte jag. Inte med tanke på att hon faktiskt är i Borgholm rätt så ofta. Bara några minuters väg från vårat hem befinner hon sig allt som oftast.

Jag skrev till henne att det var roligt att hon ville köpa majblommor utav Pontus men att hon kunde göra som många andra farmödrar gör, komma och knacka på dörren och handla av Pontus där. Om han nu betyder något för henne. Jag fick ett svar tillbaka att det hade hon nog gjort om inte hans obildade mamma bett henne fara åt helvetet och brinna i helvetet. Hon skrev även att andra barn säljer majblommor och påskäggen som ligger gömda i trädgården kan de barnen med få om inte mina småpojkar åkte dit.

Jag var kanske inte lika snäll i mitt kommande svar till hennes svar men jag lindar aldrig in mina svar i bomull utan jag skrev helt enkelt att jag har utbildning och att med tanke på hur hon har betett sig mot mig, sin son och sina barnbarn så kan man prata om låg intelligenskvot. Det är inte mig hon gör illa utan sina barnbarn. Jag skrev också att hon köper saker till barnen bara för att döva sitt dåliga samvete. Sina påskägg kunde hon behålla för vi har redan köpt till pojkarna. Skrev även att jag enbart bett henne fara åt helvetet. Jag sa aldrig att hon skulle brinna där. Alltid är det något nytt jag har sagt som inte är sant. Undrar vad jag har sagt i morgon?!

Hennes enda svar tillbaka var att jag hade sagt det den 3 maj 2017. Innebär det att resten är sant då? Jag vet inte men jag har inte sagt att hon skulle brinna i helvetet men logiskt tänkt så är det ju det man gör där i och för sig.

Jag fick ett svar av henne. Hon skrev att jag var KÄND för min elakhet av många men att man kunde inte begära mer av en som kom från slummen i Eslöv med 5 ungar med olika fäder. Inte ens mina tvillingar hade förmodligen samma pappa som inte ens har kontakt med sina farmödrar. Usch vilket elände Fredrik fick avslutade hon.

Ja...vad ska man säga. Mina tvillingar har förmodligen inte samma pappa. Jag undrar vem som är obildad egentligen?! Nej mina barn har ingen kontakt med sina farmödrar men det är inte mitt fel. Inte ens hennes egna barnbarn har någon kontakt med henne härifrån och vems fel är det? Inte är det mitt. Jag har försökt att få henne att inse att barnbarnen hennes är viktiga oavsett vem som har fött dom. Jag har skrivit till henne flera gånger, både vid jul och födelsedagar att det var bättre om hon kom hit. Vad förväntar hon sig? att jag ska rulla ut den röda mattan? Nej tack!

Om jag nu är känd för att vara elak så innebär det att hon och många andra sitter och pratar om mig. De har alltså inga egna liv utan de tycker att mitt är så intressant så de kan inte sluta att tänka på mig och sitta och prata om mig. Det är faktiskt lite smickrande. Tänk att elaka jag sätter blommor vid hennes sons grav samt hos hennes bror varje vecka. Vilken hemsk människa jag är. Inte klokt egentligen. Jag borde skämmas som pryder deras gravar med vackra blommor! Påminde henne om att står det vackra blommor i en vas på dessa två gravar när hon behagar gå dit och hälsa på så är de förmodligen från mig!

Jag tycker synd om mina pojkar som har en farmor som inte bryr sig om dom. Hon säger att hon gör det men handlingar säger mer än tusen ord. Jag har själv barnbarn och gör allt för dom. Kärlek är den bästa gåvan att ge och det är det jag ger mina barnbarn. Min svärmor försöker köpa kärleken från sina barnbarn hör hemma men enbart för att döva sitt dåliga samvete.

Sedan har jag numera inte fem fäder till mina barn utan "bara" 3. Det minskade drastiskt när Fredrik adopterade 2 av barnen. Så numera har alltså min svärmor 4 barnbarn i detta hushållet samt ett barnbarnsbarn 🙂

Jag är ingen elak människa men jag står för mina åsikter. Jag vänder inte kappan efter vinden och jag står på mig. Hon knäcker inte mig. Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Vad hon menade med att Fredrik fick ett elände vet jag inte riktigt. Antingen att han fick ett helvete då han träffade mig eller att jag är ett elände. Jag vet inte, men det spelar ingen roll. Hon får tycka vad hon vill. Det rör mig inte i ryggen. Det är som så att jag blir direkt ledsen. För mig är denna människa som luft. Att jag skriver till henne då och då är enbart för mina söners skull. Inget annat. Jag gör det jag kan för dom! De vet att det inte beror på mig i alla fall och det är en lättnad!

Barnen som säljer majblommor tjänar ju en liten slant per såld blomma. Pontus fick en extra slant av mig för att han inte skulle förlora några pengar med tanke på att jag inte tillät Pontus att gå sammanlagt 8 km för att sälja majblommor till henne!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: