web analytics
Gå till innehåll

Jag tappar omfång

Solen är framme men det blåser. Om det är kallt vet jag inte för jag har inte varit ute än, men ska snart bege mig ut i trädgården och sitta lite. Maria kommer hit så vi ska ta en fika. Kanske blir det stranden med idag men vi får se. jag måste vika tvätt med så jag har o göra.

Jag vägde mig i morse. Sammanlagt har jag gått ner 12,1 kg och det på två månader ca. Det är rätt så bra. Enligt läkarna så hade jag sjuklig fetma men går snart ner till överviktig. Det känns rätt så skönt. Jag mår bra i övrigt. Dock så är mitt socker skumt, men det är för det mesta bra. Ibland så sjunker sockret fort ner fast jag har ätit innan så jag måste alltid ha något med mig när jag går. Ska bara försöka komma ihåg det också.

Jag kan inte äta allt som jag gjorde innan jag opererades. Rostade mackor som jag älskade kan jag inte ta. Tstade det häromdagen men det var kört. Kunde knappt svälja. Det kändes som att det satt fast i halsen fast det inte gjorde det. Bröd över lag har jag svårt för och jag som älskar bröd. Men men, jag får ta annat i stället. Jag tar knäckebröd. Det går bra. Jag har inte testat att äta kött än. Riktigt kött som kotletter och så. Jag tar en sak i taget. Däremot så kan jag äta schnitzel och färsrätter.

Jag mätte midjans omkrets för lite sedan. Jag har tappat 13 cm och det känns otroligt skönt. Jag tycker fortfarande att jag är stor men jag ser skillnad när jag ser mig själv i spegeln. Däremot så hänger det en del nu på magen. Men så är det ju. Någonstans måste överflödet ta vägen. För 22 år sedan kunde jag aldrig tro att jag skulle bli opererad pga att jag hade sjuklig fetma. Då på den tiden var jag nästan sjukligt smal. Jag vägde 48 kg och var 161 cm lång. Man såg alla ben och det stack ut på höfterna. Jag gjorde inget för att jag skulle vara så smal. Jag åt men gick inte upp i vikt helt enkelt.

Ja som det kan bli. Jag är ändå hellre fet än för smal. Den saken är klar. Då jag var smal vägrade jag gå i bikini för jag skämdes för min kropp. Nu när jag är så kallat fet så går jag i bikini. Jag känner mig mer nöjd med min kropp nu än då. Denna operation hade jag inte gjort om det inte hade varit för min diabetes. Men jag ska inte sticka under stol med att jag ändå trivs bättre nu med mindre omfång runt magen.

Nu ska jag fortsätta min dag här. ni får ha det så bra och sköt om er.

Publicerat den Kategorier Gastric Bypass

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: