web analytics
Gå till innehåll

Finns det oäkta ungar i dagens samhälle? – Jag tror på Karma

Oäkta ungar i dagens samhälle, finns det?

Vilket turbulent liv man lever. Man borde få leva ett lugnt och fridfullt liv men det får man inte. Nej inte så länge man har en svärmor som älskar att göra livet surt för oss. Jag har aldrig varit accepterad. Ärligt talat så vet jag inte varför. Jag har försökt att vara tillmötesgående, trevlig och snäll. Vi i familjen har försökt och hjälpa henne med det hon har behövt hjälp med och vi har aldrig klagat.

Min man har åkt ut till henne och hjälpt henne med att klippa gräsmattorna. Klippt buskar och häck. Han har åkt ut för att sätta ut råttfällor och han har åkt ut för att ta bort dom som blev fångade. Ett träd sågade han ner och vi samtliga hjäpte henne att få bort alla buskar och snår som hon hade på sin tredje gräsplätt. Inget lätt arbete. Varje vinter har Fredrik varit ute och skottat bort snön.

Mina barn har hjälpt henne med hennes hund Elsa. Cyklat ut i regn för att gå ut med henne. Sovit över där i flera dagar för att hon skulle till Halmstad och vara barnvakt till sina barnbarn där. Det finns de gånger hon har varit sjuk och inte kunnat gå ut med sin hund, då har vi kört ut och gått ut med hunden. Fredrik har ibland åkt ut på sin lunch för att hjälpa henne.

Vi har som sagt försökt att ställa upp så mycket vi har kunnat, men det räknas inte för det är bara hon som har ställt upp för oss. Men visst har hon ställt upp, jag säger inget annat men att vräka av sig lögner om det är inte okej. Men det är mycket kring hennes agerande som inte är okej. Vi har bråkat förr hon och jag. Hon har inte tyckt om att jag säger emot för man måste hålla med henne. När hon har hackat på en så har man oftast suttit tyst för man vill inte ha bråk men ibland blir det för mycket. Under mina 12 år här hemma så är detta tredje gången. Det som startade det hela nu var att vi hemma hade bytt TV rum och att hon stör sig på att vi bor 12 st under samma tak.

Hon kom på sin sons födelsedag och var otroligt otrevlig och odräglig. Inte bara det för hon kränkte familjen och var fruktansvärt respektlös. Jag blev till sist arg och sa det jag inte borde ha sagt: Du kan fara åt helvete!

Efter det så har vi inte träffat henne men naturligtvis kom hon lagom till Borgholms marknad när vi skulle gå hem. Tack och lov så hade jag inte mina yngsta barn med mig. De skulle vi hämta så de kunde få gå dom med. Min äldsta dotter tackade henne för anmälan till socialen. Hon informerade att det inte blev något av det. Min svärmor tyckte det var synd. Ni kan läsa mer om det här. Där berättar jag om att hon hotar med att sälja huset. Hon äger ju huset vi bor i och hon utnyttjar sin beroendeställning till max.

Min man skriver ett vänligt sms till henne. Där han bland annat uttrycker att det är tråkigt att vi ska behöva flytta. Han fick ett svar tillbaka. Nedan finns en det av det sms:et.

Det kan du tacka din vidriga partner för. Det är hon och hennes oäkta ungar som är orsak till mycket. 

Vad hade jag gjort henne innan Fredriks födelsedag? Ingenting. Jag är ingen svärdottersdröm kanske men jag är en människa med känslor. Innan jag träffade Fredrik så var jag ensamstående med fem barn. Det var kämpigt ibland men jag älskade min lilla familj och jag var och är fortfarande stolt över min barnaskara. Jag kan förstå om Fredriks mamma blev besviken över att Fredrik skulle få fem extra barn på halsen men Fredrik klagade aldrig. Han klagar inte idag i heller. Han tar mina barn som sina och han ser mina barnbarn som sina. Vi är EN familj som tar hand om varandra. Det sticker kanske i ögonen på folk.

Men att kasta ut sin son och sina barnbarn på gatan bara för att hon inte tycker om mig är fruktansvärt hjärtlöst. Hur kan hon? I sms:et skrev hon också att hon älskar sin son och sina barnbarn Hampus och Pontus. Hur är det möjligt? Slänger man verkligen ut dom man älskar på gatan?

Som sagt, jag har aldrig blivit accepterad av henne. Jag är inte lika fin som hennes andra svärdöttrar. Jag tjänar inte lika mycket pengar i heller, men jag är hemma och tar hand om min fina familj. Kanske trodde hon att Fredrik skulle välja henne och slänga ut mig?! Men så blev inte fallet. Hennes agerande har orsakat mycket.

Finns oäkta ungar idag egentligen?

Hon kallar mina barn för oäktingar. I samma stund kallar hon sina egna barnbarn för oäktingar. Dom enda som är "äkta" är tvillingarna som är gjorda och födda inom äktenskapet. Det är för mig en gåta hur man kan kalla barn idag för oäktingar. Oskyldiga barn som inte har gjort henne någonting!

Det är inte konstigt att bägaren rann över när jag kallade henne för ett jävla äckel. Hon ville inte ens kännas vid sina barnbarn. Med tanke på det och sedan läsa hennes sms om att jon älskar Hampus och Pontus så undrar jag hur det är ställt egentligen. Hon motsäger sig själv. Börjar hon bli senil?

oäkta ungar

1 reaktion på ”Finns det oäkta ungar i dagens samhälle? – Jag tror på Karma

  1. Pingback: Dagarna springer iväg i Borgholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: