Gå till innehåll

Kodnamn Lisa

Dagarna går fort nu tycker jag. Snart har halva april gått med. Igår var vi ute i det fina vädret. Jag tog barnen och gick ner till stan. Vi köpte en bukett blommor på torget och gick till gravarna. Det fanns inga blommor på Fredriks brors grav så våra papegojtulpaner gjorde sig fina där. Pappa fick likadana blommor. Det var svårt att sätta ner en vas i marken så vi får se hur länge vasen står upp. Det blev fint iaf.

Sen gick vi till en lekplats så barnen kunde leka av sig lite. Det fanns några barn när vi kom men de gick sen. När jag satt och tittade ut över lekplatsen när det bara var jag o mina barn kvar så såg det ändå fullt ut fast det bara var en familj där. Jag hade sex av de sju barnen med så det var kanske inte så konstigt 🙂

Sedan blev det handling inne på Netto. Det blev en del mat som skulle bäras hem så Robin tog dom på mopeden så blev det inte så tungt för oss andra. Det var hem och laga mat för sedan på kvällen åkte jag, Robin och Fredrik till Kalmar för att se på Johan Falk - Kodnamn Lisa. Det var rätt så bra faktiskt. Jag brukar inte gilla dom filmerna annars men denna var sevärd. Vem vet, jag kanske ser fler av dom nu.

Idag har jag inga planer alls. Det hade jag inte igår heller utan vi tog dagen som den kommer. Rätt skönt det med. Vi går säkert ut iaf. Man får passa på medan man kan.

Såg ni Tonårsbossen igår? Vi spelade in den och såg den efter vi hade kommit hem från bion. Jag satt och blev irriterad och näst intill förbannad. Bortskämd unge var det. Hon tänkte nästan enbart på sig själv bara. Hon prioriterade helt fel.

Jag förstår mig inte på programidén. Han som höll i det sa att hon höll budgeten och har lärt sig  dagar i veckan. något. Vad? Hon har lärt sig att man kan leva på lasagne 7 dagar i veckan. Något ansvar över pengar tycker inte jag att hon har lärt sig.

Något som jag undrar över är om de verkligen använder sig av familjens pengar. Men det får man väl hoppas att de gör. Föräldrarna ger denna unge sitt barnbidrag plus 1000 kr extra varje månad. De vet att hon inte kan handskas med pengar. Nej det är inte så konstigt med tanke på att hon får allt hon pekar på nästan. Ja förutom en jacka på 3000 kr då. Hon har en garderob full med kläder men det är inte tillräckligt.

Ungen tänkte ju till och med ta pengar ur sin mammas plånbok. Hon sa nej men ger ändå henne 50 kr. Varför? Hon skulle inte haft några. Speciellt inte när hon respektlöst ska ta sin mammas pengar i plånboken!

Åh! Så irriterande program. Ändå kan man inte låta bli att titta. Jag tycker att detta program är ett hån mot alla dom som inte har pengar.

Instagram
Intressant?

2 reaktioner på ”Kodnamn Lisa

 1. Lotta

  Vad fint du gjorde på gravarna med dom vackra blommorna.
  Tittade också på det där programmet o blev uppretad... Kommer nog fortsätta att titta i hop om att någon mer "vanlig" familj med låga inkomster är med, men risken är nog ganska stor att det bara är högavlönade familjer som kommer att var med.
  Önskar er en bra dag!

  Svara
 2. stickochpysseltokig.blogg.se

  Så fint du gjort.
  Tittade inte programmet, då jag jobbade. Men ska se om det går i repris.
  Vi har Ingrid här över natten. Hon kollar på Fiffi och blomsterfröna, från min mobil. Hon ÄLSKAR dom. trevlig helg kram

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: