web analytics
Gå till innehåll

Kroppkakor och sovande katter

Ja tiden den går och jag har varit dålig med att logga in här och skriva blogginlägg. Skönt för en del kanske 😉 men roligt för andra 😀

Jag kommer ärligt talat inte ihåg vad jag har skrivit sist för jag läser aldrig mina egna blogginlägg...hahaha...ska kanske börja med det. Jag går från sportlovsveckan. Vi åkte ner till Skåne och var där under hela sportlovet. Det var rätt så skönt och det var jätteroligt.

Jag oh barnen träffade min mamma och hennes sambo, mina småsyskon med familj och så träffade jag min bästa vän Carina och några av hennes barn. Det var roligt att träffa henne igen och få krama om henne.

Sen åkte vi hem på söndagen och med oss hade vi en tv-bänk och en hörnsoffa. Det var skönt att få slänga ut det gamla och få in det nya (begangade). Det är så lite som gör det. Att förnya ibland gör rätt så mycket. Det ska bli mer förnyande här hemma, men vi får ta en sak i taget.

Sen har allt gått som det ska. Barnen har gått i skolan och haft det bra. Själv har jag gjort mitt och jag tycker jag är ätt så nöjd med min insats. I söndags så gjorde jag kroppkakor och som vanligt blev familjen lycklig. Kroppkakor är ju Ölands nationalrätt och det är ju inte helt fel att få den.

Det sägs ta tid att laga kroppkakor men det beror helt och hållet på hur mycket man gör. Oftast så brukar jag göra runt 100 st och då fryser jag in det som blir över. Denna gång gjorde jag 50 st ca och det blev 10 över som vi stekte dagen efter. Det tog 2 1/2 timme att skala och göra kroppkakorna och koka upp dom.

Efter man har ätit kroppkakor så är man rätt så mätt efter det. Man orkar inte så mycket precis så det är ju rätt så skönt att det är en söndag när man äter dom. Det blev att sätta sig i soffan i TV-tummet och bara sjunka ner i den. Katterna som vi har behöver inte äta för att somna. Det är det enda de gör tycker jag, sover, sover och sover. Jag läste om lite fakta om katter. En katt sover och slumrar till ca 16 timmar på ett dygn. De andra timmarna äter dom och tvättar sig. I alla fall våra.

Idag kände jag av våren. Det var kvittrande fåglar och vädret var helt underbart. Bar mark mestadels och snön försvinner mer och mer för varje dag. Det ska bli skönt när våren äntligen har kommit helt.

Ikväll blev det Farmen och Sveriges mästerkock. Det sistnämnda går nu men det är reklam mellan varven med. Ni får ha en fortsatt fin kväll mina vänner.

Instagram
Intressant?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: