web analytics
Gå till innehåll

Laila Bagge Wahlgren – Du sjönk rejält

Det är inte bra att läsa nyheterna ibland faktiskt. Speciellt inte om man är smått trött redan innan. För det blir ju inte lättsammare att läsa nyheterna precis. Laila Bagge Wahlgren. Ja den kvinnan är något utöver det där lilla extra. Jag trodde att Pernilla Wahlgren var den enda som kunde klampa ner i klaveret på ett sådant här sätt, men det har visat sig att svägerskan är lika duktig.  Jag hamnade på aftonbladet och där fanns Laila Bagge Wahlgren. Hon hade blivit irriterad på en hemlös så hon skrev ett blogginlägg. Under finns ett litet citat från hennes blogg. 

jag hade precis stannat vid ett rödlyse och satt och tänkte på alla hemlösa som satt längs Kungsgatan och tiggde pengar. Bredvid bilen på gatan sitter då en man med en kaffekopp framför sig, med knäppta händer och ber om hjälp till alla som passerar. Mannen har även en lapp framför sig som det står hemlös på! Gissa om jag tappar hakan när den ” hemlösa” mannen tar fram en mobiltelefon som ringer och svarar i den!!! Vem fan har råd med en mobiltelefon om man är hemlös och sitter i och tigger på gatan??? Om man har råd att ha en mobiltelefon så känns det inte direkt trovärdigt att sitta med knäppta händer och be om pengar på sina bara knän med en skylt där det står hemlös! Och vem var den andra personen som han pratade med? 


Denna kvinna har alltså skrivit stycket ovanför och det gjorde hon efter att hon berättade att hon suttit på möte. Har hon inte suttit på möte så var hon på väg till möte. Hon har inte haft tid och blogga för alla möten samt att hon inte kan blogga i bilen. 

Ursäkta mig fru Bagge Wahlgren. Jag tror inte det är många som bryr sig om du bloggar eller inte. Det är inte livsviktigt liksom. Det finns mycket mer som är mer intressantare och framför allt mycket viktigare att göra. Som till exempel lägga ner lite tid och möda på våra stackars hemlösa människor. 

Min första tanke när jag läste att denna hemlös hade en mobiltelefon så var det: Tack och lov så har han en trygghet att luta sig till om faran skulle komma. Det är inte helt ofarligt att leva på gatan faktiskt. Det är ju där allt händer i stort sett. Vilken trygghet skulle en hemlös få lov att ha om det inte är en mobiltelefon som de kan ringa ifrån om de skulle behöva ringa sjukhuset, en vän i nöd eller till polisen? Ska man verkligen missunna våra hemlösa denna trygghet?

Sedan fortsatte jag att läsa Bagge Wahlgrens blogg.

jag minns när jag bodde i usa och det gick en hemlös man ute på gatan med så trasiga skor så att man såg tårna sticka ut i snön genom skorna. Mannen gick in i en kyrka för att värma sig, jag sprang efter honom och frågade vad han hade för skostorlek, och bad honom vänta på mig tills jag kom tillbaka igen. När jag kom tillbaka så hade jag med mig ett par nya skor till honom som jag hade köpt så att han skulle slippa frysa om fötterna. Jag kan säga att mannen sken upp som en sol, tog på sig skorna och tackade och gick.


Det var inte så längesen som jag läste om en polis (var det inte i USA) som såg en hemlös på gatan. Han satt och frös och hade inga skor. Han pratade lite med mannen och gick sedan därifrån. Efter en stund kom han tillbaka och gav den hemlösa mannen ett par nya skor. En riktig hjälte i mina ögon. Jag har faktiskt för mig att det berättades i TV med.

Den historien påminner rätt så mycket om Laila Bagge Wahlgrens lilla solskenshistoria. 


Laila skriver också

Det är sådana här människor som förstör för dom som verkligen behöver hjälp och jag vet att vi har dom hemlösa som verkligen behöver det.

Det är nog lite fel där faktiskt. Det är sådana som du Laila som förstör för oss andra som verkligen menar väl. De som behöver lita på andra människors med mänsklighet vågar inte göra det på grund av sådana här uttalanden och tycke! 

Nu ber Laila Bagge Wahlgren om ursäkt för sitt blogginlägg. Ja det var väl bra att hon kunde göra det, men skadan är ändå skedd. Hon sjönk rejält i mina ögon efter det uttalande faktiskt. Men jag tycker som sagt ändå att det är bra att hon kunde se sitt fel och be om ursäkt. Men jag undrar om det kom från henne själv eller om det kom från de som kommenterade hennes blogginlägg. Man kan ju inte påstå att det var så många som tyckte att hennes blogginlägg var givande i positiv anda precis.


Så! Nu har jag fått säga mitt. 

Jag har varit dålig själv på att blogga, men jag har inte varit på topp så att säga. Högt blodsocker och förkylning i kroppen. I morgon blir det läkaren i alla fall. Får se vad hon kan hjälpa mig med. Sist pratade hon om en annan medicin som ska kombineras med den jag har. Den är dyr men den kan hjälpa. ja det hoppas jag verkligen.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och varva ner en stund. Ha en fin kväll!
 

Instagram
Intressant?

6 reaktioner på ”Laila Bagge Wahlgren – Du sjönk rejält

 1. Lotta

  Jag blir inte förvånad när jag läser de Laila skivit, har aldrig tyckt om den människan. Huua...!
  Hoppas du får bra hjälp hos doktorn. Krya på dig!
  Kram!

  Svara
 2. Roggan

  Laila Bagge Wahlgren skriver på sin blogg att hemlösa inte ska ha mobiltelefoner. Nu får hon svar på tal från ”Pekka”, Tarja och Mikael – tre bostadslösa som alla har varsin mobiltelefon. – Får jag en hjärtinfarkt och ligger ensam någonstans behöver jag en mobiltelefon, det är min sista livlina, säger Jouka ”Pekka” Jokinen, hjärtsjuk och hemlös sedan 27 år tillbaka. Om jag har förstått allt rätt så är socialtjänsten skyldig att hjälpa hemlösa ? Men då ska även den som är hemlös även hjälpa till med att anmäla sig till socialen med jämna mellanrum. Alltså har även en hemlös skyldigheter till samhället också. Man kan väl inte bli hemlös så där huxflux, Vräkt från bostad, varför, man blir inte vräkt utan vidare ? Dessutom har jag från en källa fått reda på att du måste vara riktigt aktiv för att undvika samhällets stöd i form av socialtjänst som när som helst på dygnet året runt erbjuder hemlösa mat och logi. Eller har jag så djävla fel ????????

  Svara
  1. Sjubarnsmamma

   Nej så "djävla" fel har du väl inte men att bli bostadslös är nog enklare än vad vi som har ekonomi och tak över huvudet förstår. Jag tror inte att en hemlös vill vara hemlös. Jag tvivlar på att de vill ligga ute en kall vinternatt eller gå till något härbärge och livnära sig på soppa. Det finns säkert en grund till varför var och en blev hemlös.

   Jag har sett människor som haft bra jobb som gett dom bra ekonomi. De har ett fint hus som de kan betala amorteringarna på. En volvo som tar dom till arbetet. Barnen har vad de behöver och allt ser ut att vara hur bra som helst. Sen kommer man in i en kris där det är svårt att ha jobbet kvar. Speciellt om man är egen företagare. Firman går i konkurs och livet blir helt plötsligt annorlunda för familjen. Jobb sökes och man sparar in så mycket man kan för att överleva. Helt plötsligt så står man där utan el och vatten. Betalningarna på huslån är uteslutet för pengarna finns inte. Månaderna går och på arbetsmarknaden så är det tufft. Skulle du vara medelålders så har du kanske svårare att få jobb för de yngre som får lägre betalt är mer eftertraktade.

   De besparingar som du har lagt undan går åt och tiden går. Du får inget jobb. Firman som gått i konkurs gör att kronofogden vill ha sina pengar för naturligtvis så har dom blivit inkopplade. Vad händer tror du? Jo de tar huset. De ser inte till att man får bostad utan det får du göra själv.

   Du får ingen ny bostad för det är sällan idag som någon vill ge dig en lägenhet för du har ju en prick i registret. Inga nya lån för du har redan skulder upp över öronen.

   Japp, det är lätt att hamna utanför registret!

   Socialförvaltningen eller kommunen har också skyldigheter. MEn fast de har det så finns det många som inte har någon bostad.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: