web analytics
Gå till innehåll

Långtidsinsulin i sikte

Haft två pojkar hemma idag. Hampus och Pontus. De har inte känt sig riktigt krya och Pontus har sovit nästan hela eftermiddagen. Jag däckade jag med för jag hade 20,4 i socker. Igår kväll efter middagen hade jag 17.4. Dietistsköterskan ringde idag och sa att långtidssockret låg lite högt. Inte mycket men ändå tillräckligt för att jag ska börja med långtidsinsulin. Innan operationen så låg långtidssockret på 52. Riktigt högt alltså. Nu låg det på 44 och det normala värdet ligger på 42.
långtidsinsulin

Jag ska börja med 6 enheter på kvällen och den sticker man i låret eller i skinkan. Jag har alltid tagit låret så det fortsätter jag med. Jag blev lite ledsen faktiskt för jag gjorde Gastric Bypass operationen på grund av min diabetes. Man har ju stor möjlighet att bli av med diabetesen vid en sådan operation men som det ser ut nu så får jag behålla min 🙁

Jag hoppas att sockret är på väg ner och inte istället på väg upp i alla fall.

Jag ska se om min kost med tänkte jag. Kanske ska jag äta ännu mindre men lite mer ofta än vad jag gör idag? Hjälper det så slipper jag kanske långtidsinsulinet. Man kan ju verkligen hoppas.

Nu ska jag ta mig till affären och handla in det vi behöver. Ska jag ha sjukt barn hemma också så slipper jag handla i sista stund i morgon då de andra barnen har kommit hem från skolan. Idag tog jag det vi hade hemma. Kyckling med ris eller potatisgratäng. Det blev rester över från igår med så det åt barnen idag.

Ni får ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.