web analytics
Gå till innehåll

Långtidssockrets värde är viktigt

I maj månad så tog jag HBA1C. Det är långtidssockret. Jag tog det i maj månad och då hade det gått upp till 48 vilket är rent för högt. Det pratades om att jag kanske skulle få tillbaka mina tabletter för min diabetes. Men vi kom överens om att jag skulle se vad jag själv kunde göra i några månader framåt.

Idag låg sockret på 5,4 efter frukosten och långtidssockret hade sänkt sig till 42. Vilket ligger precis på gränsen. Det är bra så länge det inte höjer sig över 42. Jag ligger på den "friska" gränsen fast jag har diabetes! Jag blev otroligt glad.

Jag och min döttrar sa att vi skulle sluta äta kakor. Godis har jag redan slutat med sedan 18 månader sedan, men inte kakorna. Men nu var det slut med det. Jag sa även att jag skulle börja gå varje dag. Minst 10 000 steg skulle jag ta dagligen. Det har jag hållit. Mitt arbeta gav betalning.

Nu har jag och mina döttrar sagt att vi släpper det där med kakorna. Vi äter om vi vill, men idag efter jag träffade dietistsköterskan så ska jag sluta med kakorna helt. Man behöver inte äta dom. Men det är svårt att hålla sig ifrån det då alla äter det, men jag ska verkligen försöka.

Så det är mycket grönsaker, motion och mindre kakor som gäller hädanefter!

Jag har gått ner lite i vikt med. Nu väger jag precis lagom. Det känns riktigt skönt att mina värden verkligen såg bra ut!

Publicerat den Kategorier Diabetes, Livet

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

2 reaktioner på ”Långtidssockrets värde är viktigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.