Gå till innehåll

Läsning, gymnastik för hjärnan

Föräldramöte för tvillingarna. De går ju inte i samma klass så jag hade en snäll son och svärdotter som gick på Benjamins medan jag och Fredrik gick på Beatrice. att vi valde att gå på samma jag och Fredrik var för att Beatrice blivit mobbad i skolan och därav några från klassen. Innan vi dleade på oss i aulan så lyssnade vi på några lärare och på skolans bibliotekarie och hon sa något intressant. Hon sa att hon frågade ibland sina elever om deras föräldrar läser. Några sa att de hade det och andra hade inte.

Hon sa också att de som har föräldrar som läser har oftast barn som läser. Det är här det blev intressant. Jag har alltid läst. Älskar att läsa biografiska böcker. Ju sorgligare ju mer intressant. Visst låter det hemskt men det är inte så illa som det låter. Att jag tycker det är att jag kan känna igen mig i flera av dom samt att jag är intresserad av andras liv. Av andra människor. Sedan läser jag deckare med.

Min mamma läste aldrig då jag växte upp och gör det fortfarande inte. Pappa läste i sin ungdom vet jag men under min uppväxt så var det Året runt och det var oftast för recepten skull. Jag lusläste så mycket jag bara kunde under min barndom. Sen fick jag egna barn och jag har läst sagor för mina barn på kvällarna. Köpt böcker till dom. Gett bort i presenter och julklappar, och det till samtliga barn. Men tror ni att någon av dessa barn läser? Nej! Det gör dom inte.

Nu ska jag inte dra alla över en och samma kam för Hampus läser gärna dinosaurieböcker men det gör nästan alla pojkar i den åldern. Pontus älskar också böcker men det gör barn i hans ålder med. En sak som bibliotekarien sa som jag faktiskt håller med är att när barn kommer i 12-års ålder ca så tunnas det ut det där med att läsa. Beatrice läser lite men hon är nog den enda med som faktiskt öppnar en bok för att börja läsa.

Jag tycker böcker är viktigt. Hjärnan håller sig i trim och man blir mer alert om hjärnan får jobba lite. Ibland kan man inte tro det när det gäller mig då jag kan vara förvirrad enligt mina barn hahaha.

Det är snart läggdags. Jag har tvättat i två dagar nu och jag blev så glad när jag faktiskt fick en tom tvättkorg. Det varade inte länge för den blev full ikväll. Så vad jag ska göra i morgon kan nog de flesta lista ut.

Ha en fin kväll.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: