web analytics
Gå till innehåll

Liten och obetydlig

Vaknade tidigt i natt. Klockan var inte ens 03. Gick upp vid 04:10 och tog dagens första kopp kaffe. Åkte in med Fredrik till Kalmar vid 05. Lämnade av två hundar till min dotter. Hon ska hjälpa mig med att ta dom till veterinären för att få sin årliga kontroll. Själv så ska jag på terapin så jag kan inte göra det själv.

Sitter just nu på sjukhuset och andas in lugnet. Det är inte många människor man ser vid denna tiden. Skönt när det är lugnt och stilla. Man får tid att tänka och reflektera. Det är inte alltid så bra att göra det för just i dom stunderna så kan man glida iväg till gamla minnen. Men det är också väldigt nödvändigt ibland. Det är via dåtiden som beslut kan fattas för framtiden.

Jag brukar jämföra nu mot då. Allt är så klart mycket bättre än då men är det nuet som gör mig lycklig? Är jag värd bättre? Att bli hörd och sedd. Jag finns ju faktiskt, men lever jag? Det är i sådana här stunder som jag saknar Carina än mer. Jag hade behövt höra hennes tankar om allt. Jag andas in och med handen på hjärtat så kan jag nästan höra hennes råd. Det är en tröst i det hela.

Jag är så dålig på att ta för mig. Tänker ofta att det som händer idag är inte värre än det som hände förr, men ändå någonstans så kan jag tycka och känna att jag är värd mycket mer. Men jag vågar inte riktigt ta det där klivet som jag borde göra i sådana fall. Men samtidigt så får jag hjälp. Jag får mina knuffar då och då. Men jag tillåter det tänker jag. För visst hade jag gjort annorlunda annars? I nästa stund så tänker jag på det som jag alltid har gjort...jämfört. Det är en nackdel Ibland.

Nej! Jag borde få andra att förstå att jag är en människa med ett värde! Jag är ingen som är värd att trampas på! Jag är värd kärlek och respekt!

När jag läser det sista stycket själv så känner jag mig som en liten mus. Jag är liten, oönskad och borde förstå att inget av det där är något som är ämnat för mig. Hur kan jag ens bara ha tanken på det? Jag gör det jag gör bäst. Sänker blicken, backar tillbaka till min hörna och blir obetydlig!

Jag hoppas att er dag har startat bättre! Jag låter kanske så negativ men jag försöker ändå se något positivt i det negativa. Med andra ord så kan min dag bara bli bättre. Ha det gott och sköt om er ❤️

Kram kram

Publicerat den Kategorier Livet

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: