web analytics
Gå till innehåll

Livet i framtiden?

Då var vi inne den andra dagen denna första månad detta år. Om en månad fyller jag år. Jag närmar mig de 50 med stormsteg. Men det är om tre år. Jag vet inte hur ni andra tänker men jag tänker ibland på vad man har åstadkommit här i livet och vad man mer skulle kunna göra. Ju äldre jag blir ju mer tänker jag på vad livet har gett och vad det ger.

Det som har gett är ju livserfarenhet och oavsett om det är positivt eller negativt så har man ju lärt sig något. Den lärdomen tar man med sig in i framtiden och gör det bästa utav det.

Jag ska bli 47 år och vad har jag gjort under dessa år? Inte så mycket. Jag har fått 7 barn i och för sig. Jobbat inom vården i den mån jag har kunnat. Lever med värk i kroppen och jag försöker verkligen göra det bästa utav det, men känner ibland att det är inte tillräckligt.

Jag har fibromyalgi. Har ont i leder och muskler men försöker ändå ta tag i hemmet med allt vad det innebär. Jag tvättar fast mina axel ibland skriker att den inte orkar mer. Jag går och handlar fast mina höfter och rygg säger att det är för tungt. Jag går upp på morgonen fast mitt huvud säger att det gör ont.

Jag försöker hålla igång och fast jag bara ska bli 47 år gammal så känner jag mig som en 70-åring ibland. Har haft det så här sedan jag väntade mitt andra barn. Han blir i år 22 år gammal. Att ha ont i leder är ingen lek alltid. Jag blir stel och har svårt ibland att greppa om saker.

Ibland önskar jag att jag hade haft ett arbete och gå till för när jag kom hem från det så hade jag gjort min arbetsdag. Går man hemma så tar arbetet aldrig slut.

Ibland så undrar jag hur livet kommer se ut om tio år. Står jag kvar på samma punkt som jag gör idag? Jag hoppas verkligen inte det. Många säger att det avgör man själv och kanske så är det så. Man styr livet i den riktning som man vill ha det men sedan kommer det en massa hinder på vägen som testar en. Det gäller att tänka till ordentligt hur man vill att sitt liv ska se ut. Kanske är det dags att ta en annan riktning?

37 reaktioner på ”Livet i framtiden?

 1. Carolina

  Måste säga att ha sju barn, arbetat inom vården samt att ha sjukdom i bakgrunden är grymt jobbat! Även fast du är 47 har du åstadkommit mycket livserfarenhet på ditt sätt! 😊

  Svara
 2. Jennifer

  Tänk så att allt man gör & har gjort i livet är det bästa man kan & har kunnat göra 🌸
  Fokusera på att ta hand om dig själv så att du mår bra, det är det viktigaste av allt, inget annat 🌸

  Svara
 3. Sanna

  Jag funderar också sådär. Vad har man gjort, vad vill man göra & hur kommer man ur sitt "ekorrshjul". Inga enkla funderingar... tråkigt att höra om din värk!

  Svara
 4. Anna

  Ibland är livet tufft, och förstår det måste kännas jobbigt för dig. Finns det någon hobby som du skulle kunna göra eller gå på någon gång i veckan?

  Svara
 5. Ariella

  Jag blir 42 i år och har ett barn som blir 21. Jag känner mig som 70 ibland också. Lever också med värk så jag blir imponerad av dig som fött 7 barn trots värken.

  Svara
 6. Moa Larsson

  Jag har haft en grym åldersnoja i flera år, trots att jag bara är 22. Men med ett barn utanför magen och ett inuti, med en fin sambo och husplaner känner jag mig inte så stressad längre. Det är konstigt egentligen, att man nojar upp sig och värderar det i saker man åstadkommit. Men det är skönt att läsa att även andra grubblar ❤️

  Svara
 7. Therese Carlsson

  Min mamma hade fibromyalgi när hon levde och min moster har det och jag ser hur ont dom hade så jag förstår hur du har det 😢..

  Som jag ser det när jag läser det du skriver är att du är en kämpe så som du kämpar dig igenom dagen fast denna värk.

  Förlåt om jag frågar men får du några värktabletter som du kan ta när smärtan är olidlig ?

  Svara
  1. Lisa

   Det enda jag tar mot min värk är Ibumetin. Den hjälper inte fullt ut men den tar bort värken från de inflammerade delarna

   Svara
 8. sofia

  Jag förstår verkligen hur du känner för jag känner också så. Rädd för att stå kvar på samma ställe alldeles för länge. 🙂

  Svara
 9. Madelene

  Tycker inte man ska kolla tillbaka på vad man har gjort i livet. Oavsett åldern så klarar ens kropp av olika saker pågrund av olika grejer.

  Svara
  1. Lisa

   Jag kan tycka att det är bra att kolla tillbaka för oftast så tycker man att man inte har gjort så mycket. När man sedan tänker tillbaka så kommer det upp massor som man har gjort!

   Svara
 10. Hannas krypin

  Till viss del tror jag att man kan påverka vilken riktning livet tar. Att man har ett val hur man låter de förutsättningar man fått att styra livet. Jag kan välja om jag vill låta det som händer att stärka mig eller knäcka mig.

  Svara
  1. Lisa

   Ja men ibland så har man inte alltid det valet. Det beror helt och hållet på vad som händer och när det händer.

   Svara
 11. Mirre

  Jag fyller 40 i år och jag har inte heller helt grepp på hur jag ställer mig till det om jag har ångest eller ej, fyller ju bara om någon månad =D

  Man har gjort mycket mer än man tror och kommer ihåg

  Svara
 12. Kirsi

  Det stämmer, det är man själv som styr livet dit man vill. Ofta är vi dock helt omedvetna om både ATT vi styr och VART vi styr. När man är uppmärksam så är det enklare att styra undan det vi inte vill ha i våra liv. Det är inte enkelt, men det går, och man lär sig massor på vägen. 🙂

  Svara
 13. Michelle

  Det verkar ju som att du gjort jätte mkt under dina år 💕 vet själv hur det är o ha ont och jag hoppas verkligen att fibromyalgi för dej försvinner 💕

  Svara
  1. Lisa

   Tror inte att det blir bättre med finbromyalgin utan man får lära sig att leva med den sjukdomen. Inte lätt men jag gör försök i alla fall. <3

   Svara
 14. Jennifer

  Jag fyller 34 detta året, jag har konstant värk i händerna som inte läkarna hittar en förklaring på och jag sköter hemmet och allt vad det innebär (jag kan knappt hålla i en kaffekopp längre) helt själv då jag är ensamstående!

  Vi är starka som kämpar på!

  Svara
 15. Emma

  Usch det låter jobbigt. Starkt av dig att försöka tänka positivt ändå. 💖 Jag är "bara" 27 år men jag tänker också på vad livet gett och vad det kommer ge. Om man är på rätt väg eller inte.

  Svara
  1. Lisa

   Ja man vet aldrig vad som är rätt förrän man har börjat vandra. Ibland så är man rädd för att det hela visar sig bli fel. <3

   Svara
 16. Carro

  Usch vad tufft du har det med värken det kan inte vara lätt att ständigt ont någonstans.Det är ju inte precis som du har valt att ha ont.Du är stark som inte låter dig det onda hindra dig från att göra vissa saker i hemmet

  Svara
  1. Lisa

   Ja men frågan är bara på vad och om det blir rätt. Men det vet man aldrig för man gör en förändring.

   Svara
 17. Sandra

  Kan säga att det är ingen dans på rosor att jobba heller med fibro, jag skulle ge vad som helst för att gå hemma. Min kropp orkar inte familj och jobb 😔

  Svara
  1. Lisa

   Jag går hemma men ibland så skulle jag hellre vilja ha ett arbete att gå till. Man har ont oavsett men på en arbetsplats så har man ett socialt liv med.

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: