web analytics
Gå till innehåll

Lyckan att ha alla barnen närvarande

Det är midsommardagen och vädret är som det brukar vara under denna helg. Jag är glad över att vi kunde sitta ute igår i alla fall när vi åt. Då var det varmt och skönt. Som det ser ut nu så blir det att sitta inne idag. Det har regnat och det är inte så varmt ute men ändå skönt. Man kan andas i alla fall.

Jag fick ha alla mina barn i min närhet igår. Det var roligt. Det är inte ofta som jag får ha alla mina sju barn samlade på et och samma ställe. Det är ju så när de börjar bli vuxna. Numera har jag ju bara två barn kvar. Resten är vuxna och gör vad som faller dom in. Jag är glad över att de valde att komma hem över helgen.

Här står dom i ordning från vänster till höger. André/Adam (som han numera heter), Robin, Stéphanie, Benjamin, Beatrice, Hampus och Pontus.

Det är inte mycket som jag är stolt över som jag själv har gjort men mina barn är jag stolt över. Jag tog hand om mina fem äldsta barn på egen hand under flera års tid. Jag var både mamma och pappa. Jag jobbade och försökte göra så att barnen inte skulle sakna någonting. Det var inte ett lätt arbete men jag är glad över att jag på något sätt fick det att fungera. Dock så glömde jag bort mig själv under tiden. Jag levde för barnen men det ångrar jag inte. Min tid kom till slut. Nu är barnen så pass stora så att jag kan ta hand om mig själv. Nu menar jag min behandling som jag får för PTSD.

Den behandlingen hade jag aldrig orkat med att ta emot innan när mina barn var yngre. Den tar mycket kraft och energi av mig. Den skapar ångest men jag märker att behandlingen gör nytta. Jag tror dock att det beror mycket på vilken terapeut man får. Det ska ju klicka mellan parterna. I alla fall från patientens sida. Man måste ju lita på sin terapeut. Jag har väldigt svårt att börja lita på folk, men min terapeut litar jag fullt på. Varför? Ja hade jag det visst. Men hon är lugn. Har lite sjuk humor. Som även jag har när det väl gäller. Sen om hon har det privat vet jag inte men den personlighet som hon delger i hennes behandlingsrum tycker jag om . Hon pratar lugnt och visar en lugn attityd. Det gör mycket.

Så...hur har er midsommar annars sett ut så här långt? Här i Borgholm var det en grov misshandel som ägde rum. Flera poliser var tillkallade. Tre personer är gripna. Jag hoppas att dom får det dom är värda att få. Men med vårt rättssystem så får dom väl betalt för att ha utfört denna misshandel! Här i Sverige har vi ju något som heter mängdrabatt. Det innebär att ju fler brott du gör ju mindre straff får du. Skulle du sen överklaga domen och hovrätten tar upp det så finns chansen att ditt straff sänks ytterligare. Helt sjukt! Men det är min åsikt!

Nej, vårt rättssystem ger jag inte mycket för faktiskt. Jag har sett för mycket på nära håll för att tycka att systemet är rättvist. Fortfarande min egen åsikt!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och försöka bara vara. Jag har svårt för det men jag har bestämt mig för att försöka ta stunderna som de kommer. Försöka få ner den inre stress jag ofta går med.

Ha det gott. Önskar er en fortsatt fin midsommar! Kram kram!

Publicerat den Kategorier Personligt

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 5 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: