web analytics
Gå till innehåll

Majblomman i all ära


Jag tycker det är jättebra att barnen får göra en insats om de vill det och det kommer till bra ändamål, men jag tycker även att det blir för stort ansvar för små barn som inte ens har fyllt 10 år. Jag som förälder får en lapp från barnet som de i sin tur får hem från skolan. Där på den lappen ska jag skriva i hur många jag vill att mitt barn ska sälja och jag skriver under med mitt namn och barnet lämnar in det.

Jag har två barn som går i lågstadiet och jag tyckte det räckte med att de sålde för 400 kr var. Ifall barnen inte får sålt allt så tänkte jag att det kanske inte var så många som jag själv behövde köpa. Barnen får ju 10% av summan som de sålt för.

Mina barn sprang och sålde och det gick väldigt bra för dom. De fick till och med extra pengar från dom som köpte för att de tyckte dom var duktiga och mina barn blev ju överlyckliga. Nu skulle de få 40 kr var samt alla extra pengar. Det var någon tia här och en tia där. Det blev ju pengar av det med.

När pengarna skulle in så räknade jag igenom så allt stämde men då fick jag veta av min dotter att hon hade sålt slut på sina och hämtat ut mer. Så nu helt plötsligt saknade min dotter pengar alltså. Hon ska ha sålt för 800 kr. Det betyder att hon fick dubbelt så mycket som jag hade beställt och jag visste inte om att hon hade fått mer. Jag vet att hon och hennes kompis hade suttit och räknat pengarna och min dotter sålde tillsammans med några andra tjejer. Hur det har gått för dom vet jag inte.

Min dotter saknar 290 kr för majblommorna samt alla dom extra pengar som hon fick. När jag har dragit av 10% så saknas det 200 kr samt hennes extra pengar. Det blir jag som får betala det och det är här jag blir så förbannad på den som är ansvarig för majblommorna i skolan.

Vad är det för mening att jag skriver på en lapp där jag skriver upp hur många jag vill att min dotter ska ha när dom ändå lämnar ut fler efter hand utan att fråga mig om det är okej? Jag skrev på en lapp om en leverans och jag anser att jag skulle ha skrivit på två lappar om nu dottern fick ut en leverans till. Hur ska jag kunna hålla koll på vad min dotter har sålt för när jag inte får veta hur många hon egentligen har?

Min dotter hade gärna fått sälja mer om hon hade velat det men det är väl klart att jag som mamma vill veta om min dotter har fått mer majblommor hem än vad jag har skrivit under på?!

Det blir att kontakta skolan och jag är inte glad kan jag säga och det är något som de ska få veta med.

Intressant?

2 reaktioner på ”Majblomman i all ära

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: