web analytics
Gå till innehåll

Mamma: Jag måste ha dricka annars smälter jag

Igår var vi ute och gick. Nästan alla mina barn var med. André är i Skåne och Benjmain var med en kompis så det blev bara 5 av dom. Vi gick ner mot kyrkogården för att sätta blommor på graven. Pontus började redan där fråga efter dricka. Jag sa att han får vänta för här fanns ingenstans att köpa dricka.

Vi satte blommor på både Tomas och min fars grav. Jag blev småt förvånad faktiskt när jag kom till Tomas grav. Det brukar finnas blommor där men de senaste 14 dagarna så var det bara våra blommor som vi har satt. Men hur som helst så satte vi nya. De som vi satte veckan innan stod lika fint. Det gjorde dom även på min fars grav.

Vi gick sakta mot stan och då vi såg Bems, ett hamburgarställe så sa Pontus: Mamma: Jag måste ha dricka annars smälter jag

Han är för go! Ja det blev en dricka så han slapp och smälta. Vi gick ner mot stan och vi köpte en klänning till Beatrice. Hon har velat ha den länge så nu fick hon den. Ibland tjänar barnen på att inte tjata 😉

Det blev fotbollskort till lillgrabben och sedan gick vi vidare in mot stan. När vi hade kollat på DVD filmerna som säljs i en lokal på Storgatan så började det helt plötsligt att regna. Inte så lite heller. Vi sprang in i första bästa butik vilket råkade bli en glassbar. (Där satt Benjamin och hans kompis och såg glada ut)

Ja barnen blev ju lyckliga för vi kunde ju inte stå där inne utan att köpa glass. När vi skulle betala så fungerade inte kortet. Köpet medgavs ej stod det. Jag dubbelkollade kontot och såg att det fanns pengar. Så visst skulle det funka, men det gjorde inte det. Flera försök senare så sa glassbarens ägare att vi skulle gå över till Sjöberg (tobakshandlaren) så skulle det säkert gå där...och det gjorde det. Det visade sig att glassägaren hade problem med sin uppkoppling.

Det slutade att regna så vi gick och handlade på Netto. En stund senare när vi var klara och gå till kassan så gick vi fram och betalade och gick ut. Där började det regna igen. Vi sprang till folkan och stod under deras tak. Barnen hade det roligt så det var inga större problem med att stå där. Vi visste inte bara hur länge regnet skulle hålla i sig och när vi kunde gå utan att bli dränkta.

Det visade sig att det skulle sluta regna lika fort som det började. Vi gick hem och sedan stannade vi där. Men det var en rolig tur på stan ändå faktiskt.

Vi håller på att ändra om i rummen. Ju större barnen blir ju mer plats kräver dom. Inte så konstigt så det är bara att gnugga geniknölarna. Hur ska man få fler rum utan att behöva bygga ut? Jo man delar det stsora rummet så blir det två lagom stora rum. Så det gjorde vi. Inget avancerat utan vi delade av med en hög stor garderob. Dottern ville ha en egen klädkammare så det fick hon på samma gång.

Det rummet blev jättebra. Nu är det bara pojkarnas rum. Det rummet är hopplöst att möblera för det finns inte en enda hel vägg. Jo en och där är det snedtak. Så hur vi ska ha det där vet jag inte än men vi får se. Det ska nog gå och fixa något där med.

Nu ska jag ta mig en välförtjänt kopp kaffe, men först bjuder jag på några bilder från gårdagen.

Intressant?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: